Türk Lionları, Güney Kore'de!

Türk Lionları, Kore’nin Busan kentinde düzenlenen ‘95. Uluslararası Lions Konvansiyonu’nda ülkemizi temsil ettiler.

16 Ağustos 2012 - 12:00
Türk Lionları, Kore’nin Busan kentinde düzenlenen ‘95. Uluslararası Lions Konvansiyonu’nda ülkemizi temsil ettiler.
 
Lions Kulüpleri 95. Uluslararası Lions Konvansiyonu, 22-26 Haziran 2012 tarihleri arasında, Güney Kore Cumhuriyeti’nin Busan kentinde yapıldı.
55 bin 272 Dünya Lionunun katılımı ile bir rekor kırılan 95. Uluslararası Konvansiyonu’na katılan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür Sanat Sorumlusu Lion Nesibe Müsevitoğlu’nun verdiği bilgilere göre, Türkiye’deki 6 yönetim çevresinden 120 Lion, Konvansiyona katılmak üzere 20 Haziran günü Kore’ye gitti.
Konvansiyon’un öncesi ve sonrasında düzenlenen gezi programı ile Çin’i de kapsayan on beş günlük seyahat yapan Türk Lionlarının ilk durağı Güney Kore’nin 18 milyon nüfuslu başkenti Seul oldu. Üç günlük Seul gezisinden sonra Busan’a giden Türk ekibi, 50 bin  civarındaki Dünya Lionu ile birlikte Konvansiyona katıldı.  
Konvansiyon hakkında bilgi veren Türkiye MD Kültür Sanat Sorumlusu ve 118 Y’nin Kesim Başkanı Ln. Nesibe Müsevitoğlu; Koreliler’den büyük yakınlık gördüklerini belirterek, “Bu yılın Türk-Kore dostluk yılı olmasının da belki bir etkisi vardı. Ancak konuştuğumuz Koreliler, ‘siz Kore için savaştınız, bizim kardeşimizsiniz’ diyorlardı.  Kore savaşında kaybettiğimiz şehitlerin yattığı mezarları gördük. Resmi bir ziyaret için Busan’da bulunan, İstanbul Vali Yardımcımız Kazım Tekin’in ziyareti nedeniyle, şehitlikte düzenlenen törene katıldık. Hep birlikte istiklal marşımızı söyleyip, şehitliğe çelenk koyduk” dedi.
 

ARŞİV