Türkan Saylan ‘HAYAT BULDU'

ÇYDD’nin Türkan Saylan’ın ölümünün 2. yılında Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda düzenlediği ‘1.Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri ve Anma Töreni’nde sevinç ve hüzün bir aradaydı.

25 Mayıs 2011 - 13:58

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), 19 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’te Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda, Prof. Dr.Türkan Saylan’ın ölümünün ikinci yılında ‘1.Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri ve Anma Töreni’ düzenledi. Sevincin ve hüznün bir arada olduğu ve Kadıköylüler’in yoğun ilgi gösterdiği törene, ÇYDD şube temsilcileri, üyeleri, Genel Başkan Prof. Dr.Aysel Çelikel ile tiyatro ve sinema sanatçısı Mehmet Ali Alabora da katıldı. ‘Türkan’ dizisinin başrol oyuncusu Pınar Öğün’ün sunuculuğunu yaptığı tören, Türkan Saylan'ın hayatının anlatıldığı belgeselle başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan ÇYDD Genel Başkanı Prof Dr. Aysel Çelikel, “Yaşamını toplumun sorunlarını çözmeye adamış, Cumhuriyetimizin değerlerini koruma sorumluluğunu yüreğinde hissetmiş sevgili dostum, yol arkadaşımız Türkan Saylan’ın kaybından bu yana iki yıl geçti. Anılarımızdan hiç silinmedi. Onu özlemle anıyoruz” dedi. Saylan’ı Cumhuriyet değerlerinin, laikliğin, demokrasinin ve insan haklarının yorulmaz savunucusu olarak gördüklerini dile getiren Prof. Dr. Aysel Çelikel, sözlerine şu şekilde devam etti: “ÇYDD’yi Cumhuriyetin gözbebeği olan güvenilir bir kurum olarak geliştirmeyi başaran Türkan Saylan, eğitim olanağı bulamayan kız çocukları için hazırladığı eğitime katkı projeleriyle yalnız MEB değil sivil toplum kuruluşlarına da örnek olmuştur.”

Törende, bilim ödülleri seçici kurulunun gönderilen yapıtlar arasında bilim ödülüne değer eser bulamadığı için bilim ödüllerinin verilmediği törende, ‘1.Türkan Saylan Sanat Ödülleri’ kapsamında Aysel Çelikel’in sanat alanı ödülünü ‘Ankaralı’ romanıyla Zeynep Cemali’ye, seçici kurul özel ödülünü de ‘Arda’nın Derdi Ne?’ adlı romanıyla Necati Tosuner’e verildiği törende, Zeynep Cemali’nin ödülünü oğlu Kerem Aktan aldı. Güher ve Süher Pekinel ve müzik alanında desteklediği genç yetenekler resitali ile devam eden tören, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr Aysel Çelikel’in resital sonunda, Güher ve Süher Pekinel ve genç yeteneklere teşekkür belgesi vermesinin ardından son buldu.


 


ARŞİV