Türkiye'nin ilk AİLE FESTİVALİ

Radyo Bebek, Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle Türkiye’nin ilk Aile Festivali’ni Kalamış Parkı’nda düzenliyor

14 Mayıs 2015 - 16:55

Türkiye’nin ilk bebek radyosu Radyo Bebek, 15-21 Mayıs Aile Haftası kapsamında her yıl gelenekselleştirmeyi planladığı Radyo Bebek Aile Festivali’ni Kadıköy Belediyesi işbirliği ile 17 Mayıs Pazar günü 12.30-17. 30 arası Kalamış Parkı’nda gerçekleştirecek.
Katılımın ücretsiz olduğu festivalin konuk profili, 0 – 12 yaş çocuklar ve ailelerinden oluşuyor. Beş saat sürecek festivalin programında; anne – babaların da dahil olacağı geleneksel sokak oyunları (mendil kapmaca gibi), müzikli oyun grupları, Uzm. Psikolog Alagün Belce ile workshop, tüm gün sahnede canlı orkestra, palyaço, yüz boyama, animatör eğlenceleri, şişme oyun parkları, yeme-içme hizmetleri ve kermes bulunuyor.
Festivali düzenleyen Radyo Bebek’ten Gamze Karlıdağ Polat’a neden bir “Aile Festivali” düzenlemeye ihtiyaç duyduklarını sorduk:

Uluslararası Aile Haftası nedir? Neden böyle bir haftaya gerek duyuldu?
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1993 yılında aldığı bir kararla 15 Mayıs’ı Uluslararası Aile Günü olarak ilan etti. Türkiye ise 1994 yılında bu günü resmi olarak kabul etti.  Bugünün yer aldığı hafta 15-21 Mayıs  Aile Haftası olarak kutlanmaya başlandı
Aile toplumun temelidir. Aileye ait bu özel gün ve haftanın geniş kitleler tarafından bilinirliliğini arttırmak ve önümüzdeki yıllarda daha etkili çalışmalar yapmayı planlamaktayız. 

Ülkemizde kutlanıyor mu?
15 – 21 Mayıs Aile Haftası olarak kayıtlara geçti ama etkin bir kutlama bugüne dek yapılmadı. Çok küçük çaplı programlar ve yayımlanan mesajlar dışında Aile Haftası belirli gün ve haftalar listesinde yer almakla kaldı.

Radyo Bebek, neden böyle bir festival düzenliyor?
Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan hatta kutsal kabul edilen aile kurumunun  çocuğu toplumsal yaşama hazırlayan en önemli sosyal ve kültürel kurum olduğuna  inanıyoruz. Bu anlamda “aile kurumu” nu destekliyoruz. 15–21 Mayıs ise Aile Haftası’nı Radyo Bebek olarak her yıl gelenekselleştireceğimiz bir etkinlikle kutlamak ve ailenin önemini vurgulamak istiyoruz. Çünkü sağlıklı toplumun temelini sağlıklı aile yapısı oluşturur.

Bu festivale alternatif aileler (eşcinsel çiftler, yalnız anneler ya da babalar, evcil hayvanlarıyla yaşayanlar...vs.)  de katılabiliyor mu?
Aile’yi anne-baba-çocuk ile sınırlandırmak bize doğru gelmiyor. Dostlarımızla, evcil hayvanlarımızla, sevgilimiz ya da komşularımızla da çok güçlü bağlar kurup onları hayat boyu ailemiz kabul edebiliriz. Saygı, sevgi, güven ya da aşk… Mutlu olabildiğiniz, paylaştığınız, birbirine omuz veren kimselerle kurulan bağ aileyi oluşturur. Bekar anne ya da baba ve tek başına büyütmeye çalıştığı çocuğu ile de bir ailedir. Değer vermenin, öğrenmenin, sevilmenin en güzel hali aile. Ve herkesin Aile tanımı farklı bu anlamda. Gönülden bağlı değilseniz devlet destekli olsa ne yazar?
 
 

ARŞİV