Tutuklu sendikacılar için türküler söylediler

KESK İstanbul Şubeler Platformu, kamu emekçilerine yönelik baskı ve tutuklamalara karşı Kadıköy’de “Emek ve Barış Tutsaklarına Özgürlük” şiarıyla konser düzenledi.

05 Temmuz 2012 - 15:52
 Fotoğraflar: Etkin Haber Ajansı
 
KESK İstanbul Şubeler Platformu, tutuklu KESK üyeleri ile dayanışmak amacıyla “Emek ve Barış Tutsaklarına Özgürlük” şiarıyla Kadıköy İskele Meydanı’nda konser düzenledi. KESK üyeleri konser öncesinde Altıyol’da toplanarak İskele Meydanı’na yürüdü.
“İşte sendika işte KESK”,  “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Bizi de alın memleketi kurtarın” sloganlarını atan KESK üyeleri, tutuklu KESK’lilerin fotoğraflarını taşıdı.
Kadıköy Meydanı’nda yapılan konserin açılış konuşmasını KESK Meclis Üyesi ve Haber-Sen Şube Başkanı Cemalettin Yüksel yaptı.
Kendilerine, “KESK neden hedefte?” diye sorulduğunu belirten Yüksel, bu sorunun yanıtın şöyle verdi; “Çünkü KESK, bu ülkede hak verilmez alınır şiarını ilke edinenlerin yarattığı fiili ve meşru mücadelenin adıdır. Çünkü KESK, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliğini ve halkların kardeşliği için mücadele eden emekçilerin sesi.”  Yüksel, tüm bu nedenlerden dolayı KESK üye ve yöneticilerinin tutuklandığını, sendikal faaliyetlerinden dolayı sorgulandığını kaydetti.
Yüksel konuşmasın şöyle noktaladı: “Unutmayın ki bir gün hepiniz çekip gideceksiniz. Şiddet ve dehşetinizle, emeğe, akla, bilime, kültüre, sanata düşman karanlıklarınızla, çekip gideceksiniz. Ama emeğin hakkını aldığı bir dünyaya inananlar, kardeşçe, eşit, özgür bir arada yaşam mücadelesi verenler hep olacak.”
BDP İstanbul milletvekili Sabahat Tuncel’in de bir konuşma yaptığı şenlikte Entü, Haluk Tolga İlhan, Raperin, Hivda, Koma Çiya, Bajar ve Yaşar Kurt konser verdi. KESK başta olmak üzere muhaliflere yönelik baskıları kınayan sanatçılar, ezgilerini cezaevlerindeki binlerce siyasi tutuklu için söyledi.
Bu arada konserde KESK’li kadınlar, açtıkları masada konsere gelen kadınlara beyaz tişörtlerin üzerlerine dileklerini ve temennilerini yazdırdı. “Özgürlük, barış, kardeşlik” dileklerinin yazıldığı tişörtler tutuklu KESK’li kadınlara gönderilecek.

ARŞİV