TYS'den ölen öğretmenin ailesine taziye

Türkiye Yazarlar Sendikası’ndan bir heyet, Yalova Valisi'nin azarlaması sonrasında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden öğretmen Halil Serkan Öz’ün ailesini ve çalışma arkadaşlarını ziyaret etti

24 Nisan 2015 - 10:38
 
Nusret Karaca
Türkiye Yazarlar Sendikası’ndan bir heyet, Yalova Valisi'nin azarlaması sonrasında geçirdiği üçüncü kalp krizi sonucu yaşama veda eden öğretmen Halil Serkan Öz’ün ailesini ve çalışma arkadaşlarını ziyaret etti.
13 Nisan 2015 Pazartesi günü öğle saatlerinde aralarında Türkiye Yazarlar Sendikası’nın Kadıköylü  Genel Başkanı şair Mustafa Köz, Genel Sekreteri Âba Müslim Çelik, Sayman Tahir Şilkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Suna Aras ve C. Hakkı Zariç,  Yalova’da yaşamını yitiren Halil Serkan Köz’ün ailesi ve Eğitim-Sen Yalova Şubesi’ni ziyaret ederek bilgi aldı.
Yalova Valisi’nin ders sırasında sınıfa girerek azarlaması sonucu gerçekleştirilen protesto yürüyüşünde fenalaşıp hastaneye kaldırılan ve Bursa Tıp Fakültesi’ne götürülürken yolda geçirdiği üçüncü kalp krizi sonucu hayata veda eden matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün ailesi heyetin ve Türkiye genelindeki duyarlığın acılarını biraz olsun hafiflettiğini dile getirerek acının öfkesini yaşadıklarını, neye mal olursa olsun açılacak davanın peşini bırakmayacaklarını açıkladı. Öz’ün kitaplarını, fotoğraflarını ve kendi yaptığı kemanı heyetle paylaşan aile öğrencilerden birisinin sınıfta valinin gelmesiyle olup biteni el yazısıyla bir sayfa kâğıda yazdığını, ilerleyen aşamada gerek görmeleri durumunda bunu yargıyla ve kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi.
Heyet adına söz alan TYS Genel Başkanı Mustafa Köz aileye ve Eğitim Sen Yalova Şubesi temsilcilerine baş sağlığı dilediği konuşmasında Halil Serkan Öz’ün duyarlı kişiliği ve kitap okuma alışkanlığının örnek oluşturduğunu, öğrencileri ve kamuoyu tarafından benimsenip aynı zamanda bütün Türkiye genelinde Yalova Valisinin sınıfa girerek öğretmeni azarlamasının tepkiyle karşılandığını dile getirdi. Eğitim Sen Yalova Şubesi’yle ortak etkinlikler yaparak Halil Serkan Öz adının yaşatılması için TYS olarak ellerinden geleni yapacaklarını açıklayan Köz, dava aşamasında da ailenin yanında olacaklarını söyledi.
 
Faks eylemi
KESK  İstanbul Şubeler Platformu Dönem Yürütmesi de Halil Serkan Öz’ün ölümünden sorumlu olan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun istifasını ya da görevden alınmasını istedi. Platform, üyeleri Öz için 15 Nisan Çarşamba günü  Kadıköy Postanesi'nden Yalova Valiliği ve İçişleri Bakanlığına faks gönderme eylemi gerçekleştirildi.

ARŞİV