Uğur Dündar'a Kozzy'de yoğun ilgi

‘Hiçbir iktidar sonsuza kadar sürmez’ diyen gazeteci Uğur Dündar, son kitabı ‘İyi uykular Sayın Seyirciler’ için Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi ve imza günü...

17 Mayıs 2012 - 11:32

‘Hiçbir iktidar sonsuza kadar sürmez’ diyen gazeteci Uğur Dündar, son kitabı ‘İyi uykular Sayın Seyirciler’ için Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi ve imza gününe katıldı.

Son kitabı “İyi uykular Sayın Seyirciler” için Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi (Kozzy) de düzenlenen söyleşi ve imza gününe katılan gazeteci Uğur Dündar’a Kadıköylüler yoğun ilgi gösterdi. İktidarın baskısıyla işsiz bırakılış sürecini anlatan Dündar, “Hiçbir iktidar ve zulüm sonsuza kadar sürmez. Tarih bunları yazacak. Demokratik haklarımıza sahip çıkmalıyız” dedi.

Anneler Günü olmasına rağmen salonun dolup taşmasından son derece mutlu olduğunu kaydeden Dündar, işsiz bırakılıp sürecini anlattı. Star televizyonunda ekibiyle son derece başarılı bir yayıncılık ortaya koyduğu halde, televizyonun satılmasıyla işsiz kaldığını, çünkü hiçbir patronun iktidara rağmen ona iş teklif etmeye cesaret edemediğini söyledi. Kendisini en çok üzen şeyin ise sokakta karşılaştığı insanların “nerelerdesiniz?” diye soran kişiler olduğunu kaydeden Dündar şöyle konuştu:

“Sokakta gördüğüm bazı kişilerin, ‘size neler oldu?’ demesinden üzülüyorum. Çünkü artık bana neler olduğunu bilmiyorsanız biz ne yapalım. Uyanın artık. Artık medyada yandaş medya dediğimiz yağdanlıklar öyle bir algı uyandırdı ki, iktidarı alkışlamıyor, pohpahlamıyorsanız, mesleğinizin gereği olan eleştiriyi yapmıyorsanız, düşman ilan ediliyor, yok edilmek isteniyorsunuz. Yağdanlık medya ve gazeteciler yüzünden iktidar en basit eleştiriye dahi tahammül edemiyor. Bir demokrasi için en büyük tehlike eleştirinin olmamasıdır. Türkiye ne yazık ki bana destek olmayan düşmandır algısıyla kamplara bölündü, çok gergin bir toplum haline getirildi. Her yerde gerilim var. Sokakta, okulda, evde, sporda.  Artık her zamankiden daha Fenerliyim. Çünkü sporda da kamplaşma yaratıldı, hasmane duygular ile bu hale getirildi. Oysa bu öfkenin, bu haksızlığa uğramışlık duygusunun altını araştırmak analiz etmek gerekir. Sezon başından itibaren güzel mesajlar verilseydi, bu olaylar yaşanmazdı. Oy almak için bu güzel ülkenin insanlarını hasım yapanlar, tarih önünde bunun hesabını vereceklerdir.”

‘UYANIN SAYIN SEYİRCİLER’

Kitabının adını “İyi Uykular Sayın Seyirciler” koyarak, aslında uyananları uyandırmak istediğini kaydeden Dündar, demokrasinin çoğunluğun “dediğim dedik”, anlayışıyla yönetim rejimi olmadığını söyledi. Dündar şöyle konuştu:

“Demokrasinin en büyük gücü bireydir. Devlet birey için, bireye hizmet için vardır. Dağdaki çobanın da hakkını korumak zorundadır. Artık öyle bir hal aldı ki basın ve televizyonlarda hep iktidarın hoşuna gidecek ya da onların hışmına uğramayacak haberler var. Sanki bir yerden servis yapılmışcasına aynı ifadeler var. Çünkü medya patronları müfettiş, vergi denetimi gibi şeylerle korkutuluyor. Hayatımda kimse bana tetikcilik yaptıramadı. Kimseye iftira atmadım. Halkın gerçekleri bilmesi için soruşturmacı gazetecilik yaptım. Soruşturmacı gazetecileri sevmezler. Çünkü hep birilerinin örtülerini kaldırır, kuyruğuna basarız. Düşünün öyle bir dönemdeyiz ki, kendilerine gazeteci diyen bazı yağdanlıklar, köşelerinden, tutuklanması gereken meslektaşlarının listelerini yayınlıyor. Ama hiçbir iktidar sonsuza kadar sürmez. Hiçbir zulüm kalıcı değildir. Tarih bunları yazacak. Gelecek nesiller bunların mezar taşlarına tükürecekler. Demokratik haklarımıza sahip çıkmalıyız.”

Dündar’ın söyleşisini izleyenler arasında gazeteci Yılmaz Özdil de vardı. Dündar söyleşi sonunda yaklaşık 4 saat süreyle uzun kuyruklar oluşturan okuyucularına kitabını imzaladı.

 


ARŞİV