Uğur Mumcu Kadıköy’de anılacak

Kadıköy Belediyesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Uğur Mumcu ve tüm basın şehitlerini “Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Kalmak Etkinliği” ile anıyor

15 Ocak 2019 - 15:54

Ankara’da uğradığı bombalı saldırı sonucu 24 Ocak 1993’de yaşamını yitiren usta gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, Kadıköy Belediyesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği etkinlikle anılacak.

 Uğur Mumcu şahsında demokrasi ve basın şehitlerine atfedilen “Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Kalmak”  etkinliği Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.  24 Ocak Perşembe günü saat 20.00’de başlayacak etkinlikte açılış konuşmalarını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yapacak.

Tilbe Saran- Levent Üzümcü’nün sunumlarıyla tiyatrocuların sesinden Uğur Mumcu makalelerinin okunacağı gecede Dr. Öğr. Üyesi Gökmen Karadağ  moderatörlüğünde söyleşi gerçekleşecek.  Altan Öymen ( Gazeteci-Yazar ), Doğan Akın (T24 Yayın Yönetmeni), Fatih Polat ( Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Orhan Erinç ( Gazeteci-yazar), Semra Kardeşoğlu ( Birgün Gazetesi Yayın Danışmanı) , Zeynep Oral( PEN Türkiye Başkanı) Türkiye’de gazeteci olmak ve kalmayı anlatacak.

“Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Kalmak” etkinliği, Dilek Türkan, Güvenç Dağüstün , Burçin Büke müzik dinletisi ile son bulacak.


ARŞİV