Ulaşımda bir iyi bir de kötü haber

Haydarpaşa Köprüsü yenileme çalışmaları nedeniyle Yeldeğirmeni’ndeki Hamza Yerlikaya durağı kaldırıldı. Kış tarifesine geçen Şehir Hatları’nda ise Adalar’a Bostancı seferi eklendi

26 Eylül 2018 - 09:41

Şehir Hatları’nın 17 Eylül Pazartesi günü başlayan kış tarifesi 2 Haziran 2019’a kadar sürecek. 8 buçuk ay devam edecek kış tarifesi ile kent içi deniz ulaşımında sefer sayıları artırılacak. Kadıköy, Karaköy, Eminönü, Beşiktaş, Üsküdar, Adalar, Haliç ve Boğaz hatlarının yanı sıra Emirgan-Çengelköy, Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı, Küçüksu-Beşiktaş, İstinye-Küçüksu, Üsküdar-Ortaköy, Bostancı-Karaköy, Emirgan-Çengelköy, Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı gibi ring seferleri ile her iki yaka da kıyıya paralel seferler gerçekleştirilecek. Toplamda 21 farklı hat üzerinden günlük ortalama 600 sefer yapılacak.

ADALAR’A BOSTANCI SEFERLERİ EKLENDİ

Kış tarifesinde Adalar’a hem Eminönü’nden hem de Beşiktaş’tan ulaşım sağlanacak. Beşiktaş’tan Adalar’a her gün sabah ve akşam saatlerinde 4 gidiş-dönüş seferi yapılacak. Ayrıca gün içerisinde Eminönü-Kadıköy-Adalar hattında Bostancı bağlantılı seferler de düzenlenecek. 1 Nisan’dan itibaren kış tarifesi bitimine kadar akşam saatlerinde Büyükada ve Heybeliada’dan Kadıköy ve Eminönü’ne, Eminönü ve Kadıköy’den de Kınalıada-Burgazada-Heybeliada ve Büyükada’ya tarifeli ek sefer düzenlenecek. Seferler Büyükada’dan 19.30’da, Eminönü’nden de 21.30’da hareket edecek.

HAMZA YERLİKAYA DURAĞI KALDIRILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haydarpaşa Köprüsü’nün (Tıbbiye Köprüsü) yapımına devam ediyor. 6 ay devam etmesi planlanan çalışmalar nedeniyle otobüs, minibüs, dolmuş, taksi ve servisler ise eskiden tek şerit olan ama çalışmalar nedeniyle iki şeride çıkarılan Orgeneral Şahap Gürler Caddesi’ni kullanarak Rıhtım Caddesi’ne girebiliyor.

Ancak trafik oluşmaması için cadde boyunca araçların park etmesi yasaklandı. Otobüs, dolmuş, taksi ve minibüs gibi toplu taşıma araçları da cadde boyunca yolcu alamıyor. Rasimpaşa Mahallesi (Yeldeğirmeni) sakinlerinin yoğun olarak kullandığı Hamza Yerlikaya durağı da bu nedenle kaldırıldı. İETT bu konuda açıklama yapmazken cadde boyunca herhangi bir bilgilendirme yazısı da bulunmuyor. Toplu taşıma araçlarına binmek isteyen vatandaşların ise ya rıhtımdan binmesi ya da Nautilus AVM önündeki durakları kullanması gerekiyor.

Otobüs durağının, çalışmalar bittiğinde hizmete açılması bekleniyor. Ancak İETT’nin resmi sayfasında durağın hala aktif olduğu görülüyor.


ARŞİV