Ulu Önder Atatürk, yine saygı ve özlemle anıldı

Büyük Önder M. Kemal Atatürk, ölümününün 72. yılında, Kadıköy’de de saygı ve özlemle anıldı.

11 Kasım 2010 - 14:44

Büyük Önder M. Kemal Atatürk, ölümününün 72. yılında, Kadıköy’de de saygı ve özlemle anıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün edebiyete intikalinin 72. yılında, saygı ve özlemle anıldı.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı, Kadıköy’de Çelenk koyma töreni ile başladı. Atatürk’ün manevi huzurunda Saat 09:05’te gerçekleşen anma töreninde; Kadıköy Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Canbaz, Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Levazım Mali Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Ayar, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak ve Kadıköy de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernekler, muhtarlar, öğrenciler ve Kadıköylüler katıldı. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu anma töreninde bayraklar yarıya indirildi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kadıköy’de de Büyük Önder’in edebiyete intikal ettiği saat 09:05 de hayat durdu. Bankalardan yapılan siren seslerine vapurların, araçların siren sesleri karıştı. Trafik durdu ve vatandaşlar, bir kez daha Ulu Önder’in manevi huzurunda saygı duruşunda bulundular.
Çelenk koyma töreninden sonra Ulu Önder Ata’yı Anma Programı Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Buradaki törene de Kadıköy Protokolü, öğrenciler ve Kadıköylüler katıldı. Kadıköy Kenan Evren Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Anma programı katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ’NDE TÖREN
Marmara Üniversitesi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı saat 09.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Doç. Dr. Mustafa Uslu yönetiminde Atatürk’ün Sevdiği Türküler’in yer aldığı bir konser düzenlendi. Ardından Prof. Dr. Sabahattin Özel, “Atatürk Liderliğinde Eğitimin Rolü” konulu bir konferans verdi. Öğleden sonraki programda ise ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, “Mustafa Kemal Atatürk’ün son günlerini anlattığı “Dolmabahçe’de Son 15 Gün” konulu konferansı ilgiyle izlendi.
 


ARŞİV