Ulu Önder Atatürk özlemle anılıyor

Atatürk, ölümünün 75. yıldönümünde Kadıköy’de saygı, sevgi ve özlemle anılıyor.

07 Kasım 2012 - 13:13
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde Kadıköy’de saygı ve özlemle anılıyor. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir değerlendirme yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle andıklarını vurgulayarak, “Yaşadığımız tüm zorluklara ve baskılara rağmen Atatürk devrim ve ilkeleri sonsuza kadar yaşayacaktır. Biz de yılmadan bu yoldaki mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
10 Kasım nedeniyle ilçede resmi törenlerin yanında bir dizi etkinlik düzenlenecek. Kadıköy İskele Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtı önünde organize edilecek resmi tören, anıta çelenklerin konulmasıyla başlayacak. Saatler 09.05’i gösterirken çalan sirenle saygı duruşu yapılacak. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile bayraklar yarıya indirilecek.
Saat 09.00’da başlayacak resmi törenin yanı sıra Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri de Fenerbahçe sahilinde ‘9’u 5 Geçe Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturacak. Zincir için saat 08.00’den itibaren katılım başlayacak.
 
EROL EVGİN DİNLETİSİ
Erol Evgin 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümünde, Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarından başlayarak, Mustafa Kemal ve Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze uzanan bir zaman perspektifi içinde türküleri, şarkıları ve anekdotları; barkovizyon desteğiyle sunacak. Ücretsiz ve herkese açık “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde”  10 Kasım Cumartesi 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde.
 
ALEV COŞKUN’UN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi’nde 10 Kasım Cumartesi günü Yazar Dr. Alev Coşkun’un 15.00-17.00 saatleri arasında “Cumhuriyet’in Kazanımları ve Atatürk” konulu söyleşi ve imza günü var.
Etkinlik, Caddebostan Kültür Merkezi 3. Kat B Salonu’nda yapılacak.
 
ATATÜRK’Ü ANMA VE SAYGI GECESİ KONSERİ
Harika Türk Sanat Müziği Topluluğu, 10 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.00’de Barış Manço Kültür Merkezi’nde Atatürk’ü Anma ve Saygı Gecesi Konseri veriyor. Konser saat 20.00’de başlayacak.
 
ATATÜRK’Ü ÖYKÜLERLE ANIYORUZ
Yazar Süleyman Bulut’un “Büyük Atatürk’ten Küçük Öyküler” isimli kitabından yola çıkarak, Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları eşliğinde yapacağı söyleşi ve imza günü, 10 Kasım Cumartesi günü saat 15.30’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde.
 

ARŞİV