Ulusal Piyano Yarışması'na hazır mısınız?

İlk kez, bir yerel yönetim “Ulusal Piyano Yarışması” düzenliyor.

13 Aralık 2012 - 11:11
İlk kez, bir yerel yönetim “Ulusal Piyano Yarışması” düzenliyor. Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği yarışmayla yeni piyano virtüözlerinin yetişmesi hedefleniyor.
 
Semra ÇELEBİ
 
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, bu yıl ilkini düzenlediği Ulusal Piyano Yarışması için başvuru süresini başlattı. Kuğu Müzik Aletleri Ltd. Fazioli Piyano işbirliği ile yapılan yarışmaya 15-26 yaş aralığındaki piyanistler katılabilecek. Yarışmayla evrensel müzik alanında genç yetenekleri teşvik etmek, piyano virtüözlerinin yetişmesine katkıda bulunmak hedefleniyor. Ön Eleme, Yarı Final ve Final olmak üzere üç aşamalı gerçekleşecek olan yarışmanın 1-2-3 Temmuz 2013 tarihlerindeki Yarı Finali, Süreyya Operası'nda Fazioli F 308 piyano ile gerçekleşecek. Son üçe kalan yarışmacıların sıralama dereceleri; 5 Temmuz 2013 tarihinde, orkestra eşliğinde halka açık olarak yapılacak final turunda, yarışmacıların piyano konçertosu icralarına göre belirlenecek.
 
‘GENÇLERİ SANATA YÖNLENDİRMEK KAMU GÖREVİDİR’
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Ulusal Piyano Yarışması’yla ilgili şunları söylüyor: “Kadıköy Belediyesi, güzel sanatlar, müzik ve sahne sanatlarını ve bu alanlarda çalışanların teşvik edilmesini; gençlerin sanat yaratıcılığına özendirilmesini önemli bir kamu görevi olarak kabul etmiştir. İnsanlığın yarattığı ve ürettiği en yüksek evrensel değerleri yaşayan uygar toplum yapısına erişmek için, yalnızca kültür ithal eden değil, aynı zamanda üreten, icra eden, ulusal ve uluslararası kültür hayatına katılan her branştan sanatçılara sahip olmak gerekir. Bunun için bilimde, sanatlarda yetenekli gençlerin yetişmesi için çok çeşitli özel projelere, teşvik sistemlerine ihtiyaç vardır. Kadıköy Belediyesi bu anlayış çerçevesinde bir örnek olarak 2013 yılında 15-26 yaş grubu gençler için ulusal piyano yarışması düzenlemiştir. Amaç, bu alanda yetenekli gençlerin bulunması, özendirilmesi ve teşvik edilmesidir. Elbet bu örneğin başka branşlarda da organize edilmesi heyecan verici bir hizmet olacaktır. Belediyemiz bu defa, ülkemizin değerli piyanistleri ve müzisyenlerinin katkı ve yardımlarıyla genç piyanistlere yol açmayı amaçladı. Kuşkusuz benzer teşvik projeleriyle ülkemizin gençlerini değişik alanlarda mesleki gelişmeye ve yaratıcılığa özendirmek Kadıköy Belediyesi’nin kamu hizmetleri arasında yer alacaktır.”
 
JÜRİ BAŞKANI AYŞEGÜL SARICA
Gökhan Aybulus, Burçin Büke, Toros Can, Hande Dalkılıç ve İris Şentürker’in ön eleme jürisinde bulunduğu yarışmanın jürisindeki isimler de hayli dikkat çekici! Başkanlığını ünlü piyanist Ayşegül Sarıca’nın yapacağı final jürisinde; Gürer Aykal, İdil Biret, Burçin Büke Toros Can, Muhiddin Dürrüoğlu, Emre Elivar, İris Şentürker ve Judit Uluğ bulunuyor. Ulusal Piyano Yarışması’nda ilk üçe girenlere para ödülü verilecek. Birincilik ödülünün 5 bin TL, ikincilik ödülünün 3 bin 500 TL, üçüncülük ödülünün ise 2 bin 500 TL olduğu yarışmada dereceye girenler 2013-2014 Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Oda Müziği Konserleri dahilinde resital verme imkanına sahip olacak. Fazioli ve Kuğu Müzik’in de yarışmayı kazananlara özel ödülleri var: Fazioli kayıt stüdyosunda CD kaydı, Fazioli piyano sahibi Pablo Fazioli tarafından, hazırlanmış /imzalanmış sertifika, Sacile/ İtalya Fazioli Concert Hall Konseri ve 1.500-€ para ödülü. Kuğu Müzik’ten ise 2 bin TL para ödülü ve www.kugumuzik.com sitesinde bulunan tüm ürünlerde indirim kazanacaklar. Ulusal Piyano Yarışması’na son başvuru tarihi 24 Mayıs 2013 olarak belirlendi. Başvuruların ardından 27 Haziran’da ön elemeyi geçen 12 finalistin adı açıklanacak. Yarışma şartnamesi www.kbsopiyanoyarismasi.com adresinden indirilebilir veya Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası ve Ataşehir Kuğu Müzik Aletleri Fazioli Piyano Forte Mümessilliği'nden basılı olarak temin edilebilir.
 
 

ARŞİV