Uluslararası Finans Sempozyumu 2011 düzenlendi

Geleneksel hale gelen sempozyumun, ekonominin geleceğiyle ilgili öngörüleri tutacak mı?

02 Kasım 2011 - 10:58

Geleneksel hale gelen sempozyumun, ekonominin geleceğiyle ilgili öngörüleri tutacak mı?

Uluslararası Finans Sempozyumu 2011, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu ve Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü ortaklığıyla gerçekleştirildi. Geleneksel Uluslararası Finans Sempozyumu’nun 10.’sunda “Yükselen Ekonomilerde Finansman: Fırsatlar, Sorunlar ve Çözümler” konuları ele alındı. 21 Ekim 2011 Cuma günü Marmara Üniversitesi Tarihi Sultanahmet Rektörlük binası Ord. Prof. Dr. Nihad Sayar Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyumun açılış oturumunda Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Peker, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın konuşma yaparken; özel oturumda Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel “Yükselen Ekonomilerin Finansal Olanakları”, İstanbul ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren ise “Yükselen Piyasalarda Finansman Talebinin Dinamikleri” konusunda konuşmalar yaptılar.
Sempozyum, geçen yıllarda olduğu gibi, yine uluslararası nitelikte düzenlendi. Gönderilen bildiriler, hakem sürecinden geçirildikten sonra kabul edildi ve sunuldu.
“Azgelişmişlik”–“Gelişmekte Olan”–“Yükselen Ekonomiler”e geçişte küreselleşme tezleri, Gelişmişlik düzeylerinde yeni arayışlar “Kuzeyden-Güneye” , “Batıdan-Doğuya”, Kriz sonrası süreçte yeni finansal mimaride yükselen ekonomilerin yeri, Yükselen ekonomilerde kaynak gereksinimini karşılamada çeşitlendirmenin kazanımları, Dünya ekonomisinde kriz sürecinde ve sonrasında yükselen ekonomilerin yeri, Yükselen ekonomilerin dünya ekonomik bunalımındaki olumlu ve olumsuz etkileri, Yükselen ekonomilerde finansal sistem ve bu sistemin kırılganlıkları, Faiz-kur-borsa üçleminden çıkış: Reel ekonominin öne çıkışı, Yükselen ekonomilerde sigorta sektörü: Fırsatlar ve tehditler, Çokuluslu finansal kuruluşların yükselen ekonomilere ilgisi, Finansal istikrarda sürdürülebilirlik, Yükselen ekonomilerde sermaye piyasaları, Yükselen ekonomilerde muhasebe standartları ve denetimi, Finansal risklerin transfer yöntemleri konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi. Sunulan bildirilerin daha sonra sempozyum kitabında yayımlanacağı belirtildi.
 
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV