Uluslararası Helin Başak Festivali sona erdi

Başak Kültür ve Sanat Vakfı’nın, 10. Yıldönümü dolayısıyla Kadıköy’de gerçekleştirdiği bir haftalık festival, konserlerle sona erdi.

11 Eylül 2013 - 10:32

Başak Kültür ve Sanat Vakfı’nın, 10. Yıldönümü dolayısıyla Kadıköy’de gerçekleştirdiği bir haftalık festival, konserlerle sona erdi.

2002 yılında İstanbul varoşlarında göç mağduru ve dezavantajlı çocuk ve gençlerin kültür ve sanatla buluşması, onların sanatsal yeteneklerini değerlendirmelerine ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla kurulan Başak Kültür ve Sanat Vakfı’nın 10. Yılı nedeniyle düzenlediği festival 2-8 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi başta olmak üzere Yoğurtçu Parkı ve Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı’da düzenlenen etkinliklerde vakfın atölyelerine katılan çocuk ve gençlerin üretimleri sergilendi, şiir ve müzik dinletileri, tiyatro gösterileri yapıldı. Uluslararası olan festivale birçok akademisyen ve siyasi parti temsilcisinin yanı sıra yurtdışından çocuk ve gençlik grupları katıldı.Vakfı’nın 10 yıl boyunca yaptığı “Yazlık Köyler Kışlık Şehirler”, “ Sanat Çocukla Gelecek”, “Başak Çocukları Şehre Renk Katıyor”, “Benim Dünyam Resim Atölyesi”, “Kültürlerarası Köprü Olarak Sanat”, “ Sokakta Sanat”, “Kendi Oyuncağını Kendin Yap”, “Dersim’iz Sanat Atölyesi”, “Suçlu Muyum, Suçlu Muyuz, Suçlular Mı?” ve geri dönüşüm işçileri ile yapılan “Çekçek Günleri” isimli atölye çalışmaları büyük ilgi gördü.  Festivale Avrupa’dan katılan perküsyon topluluğu “Kalentura” (Hollanda), sirk grubu “Hungarian Juggling Association” (Macaristan) ve karnaval grubu “Brouhaha International” (İngiltere)’ın Yoğurtçu Parkı’ndaki gösterilerine yediden yetmişe her yaştan izleyici katılım gösterdi. Gençlerin ilgisinden büyük bir memnuniyet duyan grup üyelerinin performansları izleyenleri hayran bıraktı.Başak Kültür ve Sanat Vakfı’nın gelenekselleştirme isteğiyle bu yıl ilkini düzenlediği Helin Başak Kültür Sanat Festivali, 7 Eylül Cumartesi akşamı Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı’nda Agıre Jiyan ve farklı müzik gruplarının konseriyle sona erdi.


ARŞİV