Uluslararası Kalamış Yaz Festivali başladı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Kalamış Yaz Festivali Charlie Chaplin’in “Şarlo Kaçak” filmiyle Kadıköylülere merhaba dedi

15 Ağustos 2024 - 10:24

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Kalamış Yaz Festivali, 12 Ağustos Pazartesi günü Kalamış Atatürk Parkı’nda kapılarını açtı. Festival, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Charlie Chaplin filmi ile Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası’nın büyüleyici performansı eşliğinde yıldızların altında Kadıköylülere merhaba dedi. 

Festivalin konser açılışı ise 13 Ağustos Salı akşamı Türk müziğinin efsane gruplarından İncesaz grubu ile yapıldı. Gecede Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ile eşi Nihal Kösedağı da dinleyiciler arasında yerini kaldı. 

“KÜLTÜR SANATIN BAŞKENTİ KADIKÖY “

Kalamış Yaz Festivali’nin bu yıl dördüncü kez düzenlendiğini ve birbirinden ünlü sanatçıların sevenleriyle buluşacağını vurgulayan Başkan Mesut Kösedağı, “Kadıköylüler olarak, komşularımız olarak her zaman en iyisine layıksınız” dedi. Belediye başkanı olduğu süre boyunca her zaman Kadıköylülere en iyisini buluşturmaya devam edeceğinin altın çizen Kösedağı, “Kadıköy kültür ve sanatın başkenti, öyle olmaya da devam edecek” şeklinde konuştu. 

 

 

KADIKÖY’DE ZAMAN YOLCULUĞU 

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivalin açılış gecesinde sahne alan  Avrasya Filarmoni Orkestrası’nın Şefi Orçun Orçunsel, doğduğu ilçede böyle bir festivalin açılışını yapmanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu belirtrek, “Kadıköy’ün çok sıcak bir seyircisi var” şeklinde konuştu. Orkestra eşlikli film gösterimin herkesin ilgisini çektiğini kaydeden Orçunsel, “Burada açık havada güzel bir gün batımında provamızı yaptık. Böyle bir filme canlı eşlik edebilmek tıpkı 100 yıl öncesinde bir yaman yolculuğu yaşatıyor. Zaten Kadıköy bizi tarihiyle zamansızlaştıran bir ilçe. Bu yüzden Şarlo Kaçak filmini canlı orkestrayla yapmak, Kadıköy’e çok yakışıyor” dedi. 

 

 

 

“BİR TATLI HUZUR VERMEYE GELDİK”

İncesaz grubunun vokali Ezgi Köker, “İçimiz cıvıl cıvıl, yazın güzelliğini sahneye taşımayı hedefliyoruz. Kalamış’ın güzelliğini şarkılarla söylemek istiyoruz. İyi ki buradayız, İncesaz ve Kalamış bence çok güzel oldu. Bir tatlı huzur vermeye geldik” şeklinde konuştu. Kadıköylü olduğunu ve festival alanına evinden yürüyerek geldiğini kaydeden Köker, “Kadıköy’ü çok seviyorum ve Kalamış kurtarılmış bir bölge gibi hem Kadıköy’de hem de İstanbul’da. Bunun içinde var olmak ve şarkı söylemek benim için ayrıca bir keyif” dedi. 

Festivalin açılış konserini İncesaz olarak verdikleri için onurlu ve mutlu olduklarını söyleyen Bora Ebeoğlu, “Kadıköy seyircisi çok özel, Kadıköy’de verdiğimiz konserler de hep çok güzel geçti. Bu akşam da inşallah çok güzel bir konsere imza atacağız” şeklinde konuştu. 

FESTİVAL KARANLIK GÜNLERE İLAÇ ETKİSİ YARATIYOR

Festivali uzun süredir beklediğini söyleyen Müge Süzey, “Çok heyecanlıyım çünkü Kalamış Yaz Festivali’ni uzun zamandır bekliyorum ve senelerdir takip ediyorum” dedi. Festival ortamını çok güzel bulduğunu ve keyifli bir gece geçireceğini söyleyen Süzey, “Şu karanlık günlerde ilaç gibi geldikleri için, bütün organizasyonu yapan emeği geçene bize birazcık nefes aldırdıkları için çok teşekkür ediyorum. İçimiz birazcık umutla doluyor hiç olmazsa” şeklinde konuştu. 

Yusuf Beğiştircan, “Bu yıl dördüncü senemiz hem konser olsun hem de film gösterimi olsun her yıl severek geliyoruz” dedi. Festivalin güzel, sistemli, planlı ve eğlenceli olduğunu söyleyen Beğiştircan, “Temiz hava alıyoruz, sanat alanında bir etkinlik oluyor. Kendi adıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

FESTİVAL PROGRAMI

Kalamış Atatürk Parkı’nda birbirinden etkileyici 19 konser ve dokuz film ile 8 Eylül’e kadar seyirciyle buluşacak olan Uluslararası Kalamış Yaz Festivali’nin iki haftalık programı şöyle;

16 Ağustos Cuma- Evdeki Saat Konseri

17 Ağustos Cumartesi- Hayallerim, Aşkım ve Sen Film Gösterimi

18 Ağustos Pazar- Çocuk ve Balıkçıl (Kimitachi Wa Dô İkiru Ka) Film Gösterimi

19 Ağustos Pazartesi- Jaws Film Gösterimi

20 Ağustos Salı- Can Atilla Konseri

21 Ağustos Çarşamba- Buena Vısta Socıal Club    Film Gösterimi

22 Ağustos Perşembe- Mehveş Emeç Klasik Müzik Gecesi 

23 Ağustos Cuma- Bulutsuzluk Özlemi Konseri

24 Ağustos Cumartesi – Moğollar Konseri

25 Ağustos Pazar- Sararmış Yapraklar (Kuolleet lehdet)

26 Ağustos Pazartesi – Bahadır Sağlam Konseri

27 Ağustos Salı – Cem Özkan Konseri

28 Ağustos Çarşamba – Tootsie Film Gösterimi

29 Ağustos Perşembe – Objektif Konseri

PATİLİ DOSTLARIMIZA DESTEK

Uluslararası Kalamış Yaz Festivali’nin bir başka özelliği de aldığınız biletlerle patili dostlarımız için mama desteği verebilmek. Festivalin biyet fiyatları 100 TL. Dileyen 100 TL ödeyerek genel satış biletini alabiliyor. Dileyen ise  200 TL ödeyerek, sokaktaki patili dostlarımıza  mama destek paketine yardım yapabiliyor. Biletler Mobilet sitesinden satın alınabiliyor.

 

ARŞİV