Uyuşturucudan korunmak için arkadaşınızı iyi seçin

İstanbul Emniyeti ile Kadıköy Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ortak çalışma kapsamında Kadıköy’deki 24 farklı lisede öğrenim gören yaklaşık 6 bin öğrenci,uyuşturucu madde tehdidine karşı bilinçlendi.

08 Kasım 2012 - 13:18

 

İstanbul Emniyeti ile Kadıköy Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ortak çalışma kapsamında Kadıköy’deki 24 farklı lisede öğrenim gören yaklaşık 6 bin öğrenci, uyuşturucu madde tehdidine karşı bilinçlendirildi.
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Uyuşturucu maddeler toplum, özellikle de gençlerin sağlığını tehdit ediyor. Uyuşturucuya ve tehlikelerine dikkat çekmek, gençleri ve toplumu uyuşturucu madde tehlikesinden ve uyuşturucu tacirlerinden korumak amacıyla İstanbul Emniyeti, Kadıköy Belediyesi ile Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kadıköy çapında ortak bir çalışma düzenledi. Kadıköy’deki 24 farklı lisede öğrenim gören yaklaşık 6 bin öğrenci 5-9 Kasım 2012 tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi (CKM)’nde düzenlenen aktivitelerle uyuşturucu madde tehdidine karşı bilinçlendirildi. 7 Kasım Çarşamba günü ise projenin açılışı ve tanıtımı düzenlendi. CKM’de düzenlenen törene Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Özcan Bulduk katıldı.
 
HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Özcan Bulduk proje ile ilgili yaptığı açılış konuşmasında uyuşturucu ile müdadele yeni yöntemler ve projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Son 3 yılda İstanbul’da uyuşturucu konusunda 200 bin kişinin adli işlem gördüğünü belerten Bulduk, İstanbul çapında gerçekleştirdikleri “Hedef Sensin, Madde Kullanımına Hayır” projesinin 15 alt projeden oluştuğunu, 19 belediye ile çalıştıklarını, 3 yılda 544 bin öğrenciye, 572 bin aileye ve toplamda 1 milyondan fazla kişiye ulaştıklarını açıkladı. Her yıl planladıkları projenin Kadıköy ayağını, Kadıköy Belediyesi’nin ve Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün desteğiyle gerçekleştirdiklerini anlatan Bulduk, bu konuda gençlerin farkındalığını kazanmayı, onların hayata pozitif bakmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirterek, uyuşturucuyla müdadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmayacağını, herkese görev düştüğünü, herkesin çözümün parçası olması gerektiğini söyledi.
 
“HAYIR DEMEK YETMEZ!”
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Madde Kullanımı Önleme ve İzleme Büro Amirliği sürdürmüş olduğu “Hedef Sensin, Madde Kullanımına Hayır” projesi kapsamında İstanbul çapında değişik ilçelerde gerçekleştirilen çalışmaların bir ayağı da Kadıköy’de gerçekleştirildi. Kadıköy Belediyesi’nin de desteğiyle Kadıköy’de gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında öğrencilere önce “Hayır Demek Yetmez” adlı tiyatro oyunu izlettirilerek, gençlerin uyuşturucuya nasıl bulaştığı anlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Madde Kullanımı Önleme ve İzleme Büro Amirliği tarafından hazırlanan oyunda; oyuncuların başarılı performansıyla mizah olgusu birleşince, öğrencilerin hem eğlenerek hem de düşünerek izlediği bir oyun ortaya çıktı.
 
UZMANINDAN ÖĞÜTLER
Tiyatro oyununun ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Madde Kullanımı Önleme ve İzleme Büro Amirliği Uzman Eğitmeni Recep Söylemez, uyuşturucu ve tehlikelerine karşı gençlere altın değerinde tavsiyelerde bulundu. Yaklaşık 30 dakikalık kısa bir bilgilendirme semineri veren Recep Söylemez, uyuşturucunun öyle zannedildiği gibi siyah giyen adamlar tarafından değil, çok yakından tanınan arkadaş, sevgili veya riskli ortamlar vasıtasıyla gençlerin hayatına girebileceği uyarısında bulunarak, “İlk tavsiyem arkadaşlarınızı iyi seçin, size zararı dokunacak olanlarla arkadaşlık yapmayın. Ailelerinizin uyarılarına önem verin. Zehir tacirleri sizlerin merakınızdan faydalanır ve bunu kendileri için kullanırlar. Lütfen bu uyarılarımıza kulak verin” dedi.
Recep Dönmez, uyuşturucu ile mücadele kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün İstanbul’da 2011 yılı içinde 38 bin operasyon düzenlediğini ve yaklaşık 55 bin zehir tacirini ele geçirdiğini de açıklayarak, konunun ciddiyetine dikkat çekti. Dönmez polisin başarılı çalışmaları sonucunda bu sayıların giderek düştüğünü de belirtti.
Seminerler sonunda katılımcı öğrencilere Dr. Ali Ünlü ve Uğur Evcin tarafından kaleme alınan “Madde Bağımlılığı İle Mücadele” adlı ailelere, idareci ve eğitimcilere ve gençlere yönelik üç farklı içerikle hazırlanmış kitapçıklar dağıtıldı.

ARŞİV