'Uyuşturucuyla savaşta tek yol Spor'

“Türkiye Vetaranlar Muaythai Şampiyonası”nda büyük ustalar uyuşturucunun tehlikesine dikkat çekmek için sosyal sorumluluk projesi düzenlediler.

08 Şubat 2012 - 13:54

“Türkiye Vetaranlar Muaythai Şampiyonası”nda büyük ustalar uyuşturucunun tehlikesine dikkat çekmek için sosyal sorumluluk projesi düzenlediler.

Mücadele sporlarının büyük ustaları, “Uyuşturucuyla Savaşta Tek yol Spor” sloganı ile yapılan şampiyonada kozlarını paylaştı. “Türkiye Veteranlar Muaythai Şampiyonası” 04-05 Şubat 2012 tarihlerinde İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yapıldı. Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Muzaffer Ilıcak şampiyonanın basın toplantısında yaptığı konuşmada uyuşturucuyla mücadelenin son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, “Son yıllarda eğitim düzeyi artmasına ve uyuşturucunun zararları bilinmesine karşın, uyuşturucu kullananların sayısının artması bizleri böyle bir federasyon kurmaya zorladı. Uyuşturucu kullanma yaşı yurdumuzda ne yazık ki 7'ye kadar düştü. Bunun önüne geçmek için idol olan sporcuların mesajlarını tüm dünyaya duyuracağız. Uyuşturucu ile mücadele sadece polis ve jandarmanın görevi değil. Gençlerin geleceğini karartacak uyuşturucu ile herkes mücadele etmeli ve üzerine düşen görevi yapmalı. Ünlü sporcularla birlikte anaokullarından üniversiteye kadar öğrencilerin ayağına giderek uyuşturucunun zararlarını anlatıp, spora yönlendireceğiz” dedi. Toplantıya katılan mücadele sporlarının duayen sporcuları ise uyuşturucu, alkol ve madde bağımlısı olan gençleri sporla tedavi ederek onların yaşamlarında yeni bir sayfa açmak gerektiğini ifade ettiler.

MUAYTHAİCİLER UYUŞTURUCUYA KARŞI TEK YUMRUK
Türkiye Veteranlar Muay Thai Şampiyonası'na Uluslararası Muaythai Amatör Federasyonu(IFMA) ve Dünya Muaythai Konseyi (WMC) Madde Bağımlılığı ile Mücadele kurulu destek veriyor.
Avrupa ve Dünya Vetaranlar Muaythai Şampiyonaları ise bu yıl içersinde Dünya Amatör Muaythai Federasyonu (IFMA), Avrupa Muaythai Federasyonu(EMF), Türkiye Muaythai Federasyonu ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu’nun katkılarıyla Türkiye'de gerçekleştirilecek.
 
 

ARŞİV