Uzun Şanlı Bir Yol…

Kadıköy’de ilk defa 1994 yılında düzenlenen ve geleneksel hale dönüşen Cumhuriyet Bayramı yürüyüşlerinin bu yıl 21.si düzenlenecek.

24 Ekim 2014 - 10:56
Kadıköy’de ilk defa 1994 yılında düzenlenen ve geleneksel hale dönüşen Cumhuriyet Bayramı yürüyüşlerinin bu yıl 21.si düzenlenecek. 

Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümünü 29 Ekim’de kutlayacağız. Bu yılki kutlamalar için Kadıköy’de hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 29 Ekim akşamları düzenlenen etkinliklerle coşkunun doruğa çıktığı kutlamaların en heyecanlı bölümü tabiî ki Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşleri. Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü’nün bu yıl 21.si Kadıköy Bağdat Caddesi’nde gerçekleştirilecek. Yürüyüşe bu yıl da on binlerce vatandaşın katılması bekleniyor.

 GEÇEN 20 YIL...
Kadıköy’de Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü ve fener alayı ilk defa düzenlendiğinde takvimler 1994 yılını gösteriyordu. O yıldan sonra Kadıköy’de her yıl Cumhuriyet Yürüyüşleri düzenlenerek geleneksel hale dönüştü.
Kadıköy Belediyesi tarafından başlatılan Cumhuriyet Yürüyüşleri bu yıl 21. defa düzenlenecek.
1994 yılında ilk defa düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü Kadıköy Altıyol’dan Rıhtım Meydanına doğru gerçekleştirilmiş, yürüyüş sonunda Cumhuriyet Bayramı halaylar eşliğinde kutlanmıştı. Daha sonraki yıllarda Cumhuriyet Yürüyüşleri’nin adresi Bağdat Caddesi oldu. Cumhuriyet Yürüyüşlerine olan ilginin, arşiv fotoğraflarından da anlaşılacağı üzere her geçen yıl arttığı gözlenmekte. Öyle ki, Kadıköy dışındaki ilçe ve illerden gelen vatandaşların da yoğun şekilde katılımı sözkonusu.
 

ARŞİV