Validebağ yine gündemde

Geçtiğimiz yıl cami inşaatı ile gündeme gelen Validebağ Korusu’nda yeniden inşaat çalışmalarının başladığı öğrenildi

26 Kasım 2015 - 13:48
Geçtiğimiz yıl cami inşaatı ile gündeme gelen Validebağ Korusu’nda yeniden inşaat çalışmalarının başladığı öğrenildi. Validebağ Gönüllüleri, Haydarpaşa Lisesi’nin bitişiğinde inşaatın başladığını duyurdu

Birinci Derece Doğal Sit alanı olan Validebağ Korusu’nda daha önce vatandaşların tepkisi üzerine durdurulan inşaat çalışmaları yeniden başladı. 23 Kasım akşamı inşaat haberini alarak alana giden Validebağ sakinleri, projenin ruhsatsız olduğunu ve inşaata izin vermeyeceklerini söyledi. Validebağ sakinlerinin tepkisi üzerine inşaat çalışmaları şimdilik durduruldu.
Validebağ sakinleri bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi: “Yargı kararına rağmen, 1. Derece Doğal Sit Alanı’nda korunması gerekli doğal yapı için açık tehdit oluşturan ve çevre kirliliği yaratan malzemenin kaldırılmıyor olmasının yanı sıra yargı kararları yok sayılarak inşaatın yeniden başlatılmak istenmesi hukuk devleti ilkesinin ayaklar altına alınması anlamına gelmektedir” değerlendirmesi yapıldı.  İnşaat malzemelerini kaldırmayan kamu görevlilerinin de görevlerini kötüye kullandıkları ve suç işledikleri iddia edildi.

NÖBETE DEVAM
“Hukukun tesisi ve doğal sit alanında yaşamın sürekliliğinin sağlanabilmesi açısından gerekli tedbirlerin ivedi olarak alınmasını, hukukun üstünlüğünün sağlanmasını diliyoruz.” diyen Validebağ sakinleri, inşaat malzemeleri kalkana kadar koruda nöbet tutmaya devam edeceklerini açıkladı.
Geçtiğimiz yıl da Validebağ Korusu’na cami yapılmak istenmişti. Koruya inşaat yapılmasını istemeyen Validebağ’da ikamet eden yurttaşlar Validebağ Direnişi’ni başlatmıştı. Validebağ Direnişi’ne İstanbul’un çeşitli yerlerinden destek gelmişti. Direnişe rağmen Validebağ’da cami yapıldı ve 17 Temmuz 2015’te hizmete açıldı.

ARŞİV