Validebağ'da korkutan yangın

Kadıköylülerin de dinlence ve spor alanı olan Validebağ Korusu’nda yangın çıktı. Ağaçların zarar görmediği yangın mahalle sakinlerinin müdahalesi ile söndürüldü

28 Temmuz 2016 - 16:32
Kadıköylülerin de dinlence ve spor alanı olan Validebağ Korusu’nda yangın çıktı. Ağaçların zarar görmediği yangın mahalle sakinlerinin müdahalesi ile söndürüldü

Erhan DEMİRTAŞ
1.Derece Doğal Sit alanı olan Validebağ Korusu’nda 26 Temmuz Salı gecesi yangın çıktı. Korunun Acıbadem girişinde çıkan yangın, Validebağ Gönüllüleri ve mahallelinin müdahalesiyle daha fazla büyümeden söndürüldü. Yaklaşık 500 metrekare alanın tamamen yandığı görülürken, yangının ağaçlık araziye sıçramaması büyük bir faciadan dönüldüğünü gösteriyor. 

“MAHALLELİ SÖNDÜRDÜ”
Evi yangının çıktığı alana yakın olan Neşe Taşan, o gece yaşanılanları gazetemize anlattı. Yanlış anons yapıldığı için itfaiye ekiplerinin olay yerine geç geldiğini ifade eden Taşan, “Gözümüz gibi korumaya çalıştığımız Validebağ Korusu’nun Acıbadem yönündeki yamacında maalesef yangın çıktı. Koruya yakın oturan Validebağ Gönüllüleri olarak haberi alır almaz hemen koruya geldik. Kapalı olan Abdulaziz Av Köşkü’nün giriş kapısını açtırarak itfaiye ekiplerinin koruya girmesini sağladık. Mahallelinin de yardımı ile yangını söndürdük" diye konuştu.
 İtfaiye, mahalleli ve gönüllülerin çabasıyla soğutma işleminin yapıldığını söyleyen Taşan,  yangının sigara izmaritinden çıktığını iddia etti. 4 yıl önce de aynı bölgede yangın çıktığını söyleyen Taşan, “Gördüğümüz aksaklıkların giderilmesi için İtfaiye ve İSKİ ile iletişime geçtik. Mahalleli ve gönüllüler olarak bu konuyu araştıracağız” dedi.

ONLARCA AĞACIN EVİ
Peyzaj mimarı Canan Atay tarafından yapılan bir araştırmaya göre Valideağ Korusu’nda 89 çeşit ağaç mevcut. Bu ağaçların arasında 400 yaşında olan anıt ağaçlar da yer alıyor. Atay’ın yaptığı araştırmaya göre; koruda ayrıca 36 tür bitki çeşidi yaşıyor. Validebağ Korusu dünyanın önemli kuş göç yıllarından birisi. Koruda 119 farklı kuş türünün yaşadığı biliniyor.

ARŞİV