Vals'in zarif piyanisti Kadıköy'den geçti..

Youtube’da son zamanların en çok izlenen videolarında olan “Vals”ın yaratıcısı Rus müzisyen Evgeny Grinko, ilk kez Türkiye’ye geldi.

15 Kasım 2013 - 12:40
Gökçe UYGUN
Fotoğraf: Benan Erdoğan 
 
Youtube’da son zamanların en çok izlenen videolarında olan “Vals”ın yaratıcısı Rus müzisyen Evgeny Grinko, ilk kez Türkiye’ye geldi. Ülkemizde çok sayıda hayranı olan Grinko, birbirinden yetenekli müzisyen ve grupları izleyeceğimiz GOLD'n'Strings serisi kapsamında 8 Kasım Cuma gecesi Taksim’deki Roxy’d ekonser verdi. MOODLive organizasyonunda gerçekleştirilen konserde, Grinko’ya çello, keman, akordeondan oluşan 5 kişilik müzisyen grubu eşlik etti. Konser sırasında kendisine ikram edilen sigarayı reddetmeyen Grinko, tıpkı klibinde olduğu gibi ağzında sigarasıyla çaldığı Vals şarkısıyla izleyenleri büyüledi. Konserde piyanosu dışında gitar ve bateri de çalan yetenekli müzisyen, İstanbullu dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Grinko ve grubu, ilerleyen günlerde İstanbul’u gezen Grinko ve grubu Kadıköy’e de geldi. Süreyya Operası’nı ziyaret eden genç piyanist Grinko, önümüzdeki zamanlarda tekrar Türkiye’ye gelmek istediğini söyledi.
Moskova'nın yakınında Zhukovsky adlı küçük bir kasabadan çıkan fakat kısa sürede adını tüm dünyaya duyuran Grinko, Cinematic Melodies ve Winter Sunshine isimli albümleriyle kazandığı ünü, Vals şarkısıyla pekiştirdi. Sanatçı, şu an yeni albümünün hazırlıklarını yapıyor.
 
 

ARŞİV