Vanlı öğrenciler Kadıköy'den mezun oldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri için Kadıköy Belediyesi ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından düzenlenen Yaz Okulu bitti. Öğrenciler düzenlenen törende ser

18 Ağustos 2016 - 15:26
Kadıköy Belediyesi ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri için düzenlediği yaz okulu eğitimi son buldu. 13 Ağustos Cumartesi günü Tasarım Atölyesi Kadıköy’de (TAK) mezuniyet töreni düzenlendi. Öğrencilerin yaptığı sunumlar sonrasında Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın ve Mimarlar Odası Kadıköy Şube Başkanı Saltuk Yüceer öğrencilere sertifikalarını verdi.

“ÇOK MUTLUYUZ”
Törenin açılış konuşmasını yapan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Yaz Okulu için gelen akademisyen Yrd. Doç.Dr. Yaşar Subaşı Direk, yapılan çalışmalardan memnun olduğunu belirtti. “Burada olmaktan çok mutluyuz” diyen Direk, “Her şey küçük bir adımla başladı. Öğrencilerimle birlikte bir ilk olduğumuzu düşünüyorum. Kadıköy Belediyesi, Mimarlar Odası Kadıköy Şubesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin kurduğu iyi ilişkilerle gerçekleşen bir proje oldu. Bu ilişkilerin hep daimi olmasını diliyoruz. Ortak amaç için farklı kurumların bir araya gelip, öğrencilere böyle dolu dolu bir eğitim program sunmaları gerçekten takdire şayan. Çok genç ve dinamik bir ekiple Kadıköy Belediyesi bizleri ağırladı. Emeği geçen herkese içten teşekkür ediyorum.” dedi.
“ÖRNEK BİR ÇALIŞMA OLDU”
Sertifika töreninde konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy Belediyesi’nin öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Demokrasi yerel yönetimlerden başlar. Bu anlamda meslek örgütlerinin ve yerel yönetimlerin bir arada olduğu çalışmalar ülkemize farklı bir bakış açısı getirmektedir. Türkiye’de ciddi şekilde ‘demokrasi, demokrasi’ diye bağırılıyor ama bir şekilde bu hayata geçirilemiyor. Bazı yaşanan sıkıntılar var. Yapmış olduğumuz bu çalışmanın da iyi örnekler olarak gelecekte anlatılmasını diliyoruz. Özellikle üniversitelerde bulunan akademisyenlerin, meslek örgütlerinin ve yerel yönetimlerin bir araya geldiği çalışmalar bu ülkenin gidişatı açısından önemlidir. Buna katkı verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“DEVAMINI İSTİYORUM”
“Bu proje gerçekten bir ilk” diyen Mimarlar Odası Kadıköy Şube Başkanı Saltuk Yüceer, “Ortak çalışma yapılması fikrini ortaya atıp bu işin isim babası olduğu için Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bu işin gerçekleşmesi için emek veren Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın’a, Kadıköy Akademi ve TAK çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu proje bir ilk olma niteliği taşıyor. Bölgeyi çok iyi incelemişsiniz. Ben de arkadaşlarımla otururken gerçekten hep pismiş bizim mahallemiz dedim. Çünkü bizler çöp konteynırlarıyla yaşamaya alışmıştık. Konteynırların yanından geçerken artık pek dikkatimizi çekmiyordu. Şimdi ise sizlerin sayesinde dikkat eder olduk.” dedi.

 “BU DENEYİM ÇOK DEĞERLİ”
Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın ise Vanlı öğrencilerin gözlemlerinde çok daha farklı bir özen olduğunu vurgulayarak, “Diğer birçok çalışmaya kıyaslayarak yapmış olduğunuz projelerde farklı bir özen gördüm. Bu yüzden hepinizin ellerinize sağlık diliyorum. Hem yapılan bu proje hem de burada gerçekleştirilen tanışıklıklar eminim ki sizin kendi aranızdaki ilişkinizi ve buraya bakışınızı da etkilemiştir. Burada kalan notlar sadece bu çalışmalar değil. Pek çok anekdot, burada yaşadıklarınıza dair sizinle kalacak. Ben bunların çok değerli olduklarını düşünüyorum. O yüzden mutlaka burayla olan ilişkinizi koparmayın.” diye konuştu.

ARŞİV