Vardiya şimdi onlarda

Balyoz, Poyrazköy ve Ergenekon gibi davalarda yargılanan askerlerin ailelerinden oluşan ‘Vardiya Bizde Platformu’, her cumartesi günü Beşiktaş'ta eylem yapıyor.

14 Kasım 2012 - 14:58

Ağır Ceza Mahkemeleri’nde görülen çeşitli davalar kapsamında tutuklu ya da sanık durumunda bulunan subay ve astsubay aileleri tarafından oluşturulan “Vardiya Bizde Platformu”, yakınlarının özgürlüğü için mücadele ediyor.
“Bizler, Türkiye’nin darbelerle dolu karanlık geçmişini esefle kınayan ve gerçek darbecilerin arkasında asla durmayacak olan sivilleriz. Bizler, ne dünkü zulümleri, ne bugünkü hukuksuzlukları ne de yarın doğabilecek haksızlıkları onaylayabiliriz” diyen platform üyeleri, şöyle devam ediyor: “Bizler; eşlerimizin, babalarımızın ve yakınlarımızın yargılandığı davaların delillerindeki sahteciliklere dikkat çekmek istiyoruz. Bu davaların toplumun tamamını ilgilendiren özel davalar olması nedeniyle kamuoyunu da yapılan sahtecilikler konusunda bilgilendirme ihtiyacı duyuyoruz. Bizler fazlasıyla gecikmiş olan adil yargılamanın bir an önce gerçekleşmesini ve bu yargılama sürecinin TRT’nin bir kanalından canlı olarak yayınlanmasını talep ediyoruz. Unutmayın ki adalet herkese lazım.”
 
“BİZ HAKLIYIZ ONLAR HAKSIZ”
Platform üyelerinden Rengin Gürdeniz, duruşmaların yazılı ve görsel basında canlı yayınlanması için 50 bin imza topladıklarını vurgulayarak, “Zira, İstanbul'dan kilometrelerce uzakta bir oldubittiye getirilerek tutuklanan masum insanların ve onların ailelerinin yaşadığı dramı herkes bilsin istedik” diyor. Yakınlarının 16, 18, 20 senelere mahkum edildiğini, bu kararın adil olmadığını herkese anlatmak için “sessiz çığlık”la her cumartesi Beşiktaş’taki Demokrasi Anıtı önünde bir araya gelme kararı aldıklarını anımsatan Gürdeniz, “29 Eylül günü ilk defa biraraya geldik. O günden sonra her hafta cumartesi saat 13’te Beşiktaş’ta toplanıyoruz. İçimizde kopan çığlığı bize inanan, bizimle beraber olan, tüm dostlarımızla yine sessiz olarak dışa vuruyoruz” ifadesini kullanıyor. Gürdeniz, sevdiklerinin bu mağduriyetten kurtuluncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayarak, duyarlı herkesi de destek vermeye davet ediyor.
Vardiya Bizde Platformu, internette de örgütlü bulunuyor. Victor Hugo'nun “İyi olmak kolaydır. Zor olan adil olmaktır” sözünün yer aldığı vardiyabizdeplatformu.com sitesinde davalar hakkında detaylı bilgi, dava takvimi, basında davalara dair çıkan haberler, konuyla ilgili yazı ve fotoğraflar yer alıyor.                 

ARŞİV