Vasfiye Abla'yı uğurladık

Türkiye'nin ilk kadın adliye muhabiri, Babıali’nin “Vasfiye Abla”sı gazeteci Vasfiye Özkoçak’ı, 14 Mart Cuma günü son yolculuğuna uğurladık.

19 Mart 2014 - 10:37
Türkiye'nin ilk kadın adliye muhabiri, Babıali’nin “Vasfiye Abla”sı gazeteci Vasfiye Özkoçak’ı, 14 Mart Cuma günü son yolculuğuna uğurladık.
91 yaşında hayata gözlerini yuman Özkoçak için Karacaahmet Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Vasfiye Özkoçak'ın ailesi ve yakınları ile Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, eski CHP Milletvekili İlhan Kesici, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, gazeteciler Orhan Erinç, Ergin Konuksever, Necati Zincirkıran, Coşkun Aral, Namık Koçak, Tarhan Erdem ve Özkoçak'ın çok sayıda gazeteci arkadaşı katıldı.
 
AYDIN DOĞAN DA KATILDI
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, 15 yıl birlikte çalıştıkları Vasfiye Özkoçak'ı, “Devamlı adliye koridorlarında koşardı. Gayet heyecanlı, işine düşkün, titiz, dikkatli... ‘Aman yanlış olmasın, yalan olmasın’ diye çok dikkatli çalışan bir arkadaşımızdı” diye anlattı.
Vasfiye Özkoçak için ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Özkoçak'ın tabutu, Basın Şeref Kartı sahibi olduğu için Türk Bayrağı'na sarıldı. Tabutu arkadaşları tarafından omuzlarda taşınan Vasfiye Özkoçak, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
Vasfiye Özkoçak, Gazete Kadıköy muhabiri Gökçe Uygun’un ilk röportaj yaptığı kişilerdendi. Uygun, mesleğe ilk başladığı 2000’li yıllarda Marmara Üniversitesi Haber Ajansı’nda iken, sınıf arkadaşı Elif Üçer ile Özkoçak’ı evinde ziyaret ederek bir röportaj gerçekleştirmişti. Bu fotoğraf da, bundan tam 14 yıl önceki bu röportajdan Üçer’in objektifinden bir anı…

ARŞİV