... Ve zil çaldı, yeni eğitim yılı başladı!

Yeni eğitim-öğretim yılı ve ilköğretim Haftası Erenköy Şehit Orhun Göytan İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Açılış etkinliğinde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Çocuklarımıza iyi eğitim verirsek kendi geleceğimizi daha sağlıklı oluştururuz” dedi

18 Eylül 2017 - 14:34

18 milyon öğrenci ile 1 milyon öğretmen üç aylık yaz tatilinin ardından okullarına döndü. Kadıköy’de de yeni eğitimin ilk ders zili, ilçe yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katıldığı açılış etkinliğiyle çaldı. Erenköy Şehit Orhun Göytan İlkokulu’nda düzenlenen açılış töreninde İlköğretim Haftası da kutlandı. Etkinliğe Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu, Erenköy Şehit Orhun Göytan İlkokulu Müdürü İsmail Yörük, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

“HEDEFİMİZ ÜLKEMİZİ İLERİ TAŞIMAK”

Açılış töreni İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Tören katılımcıların konuşmalarıyla devam etti. İlk konuşmayı okul müdürü İsmail Yörük gerçekleştirdi. Yörük, “Eğitime değer vermek, çağdaş toplum olmanın en temel unsurlarından biridir. Bunu başaramayan toplumların kaderi geri kalmaktır.  Hedefimiz, veliler, öğretmenler ve öğrencilerimizle ülkemizi ileriye taşımaktır. Yeni eğitim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“60 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI”

İsmail Yörük’ten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan konuşma yaptı. Yeni yıla Kadıköy’deki bütün eğitim kurumlarının hazır olduğunu söyleyen Aslan, “Bu yıl 60 bin öğrenci ve 4 bin 500 öğretmenle yeni yıla hazırız. İnsanı biçimlendiren, ona vasıf kazandıran en önemli unsur eğitimdir. Çağa uygun olan ve sürekli gelişen bir süreçtir. Bu yıl eğitim buna göre planlandı. 51 dersi kapsayan bir müfredat değişikliği yapıldı. Kadıköy’deki öğretmenlerimize de müfredatı tanıttık. Velilerimiz de yeni programı lütfen takip etsinler. Bu eğitim öğretim yılında daha azimli, kararlı ve umutluyuz. Öğretmenlerimize, velilerimize ve okullarımızın tadilatını gerçekleştiren Kadıköy Belediyesi’ne ve şahsında Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na teşekkür ediyorum. Yeni eğitim yılı herkese hayırlı olsun” dedi.

“EĞİTİMİ İYİ OLAN TOPLUMLAR HUZURLU OLUYOR”

Sadık Aslan’ın ardından Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu konuşmasını gerçekleştirdi. Eğitimin çok önemli olduğunu her fırsatta dile getirdiğini söyleyen Nuhoğlu, “Yeni bir eğitim yılını açarken eğitimin ne kadar önemli olduğunu her zaman söylüyoruz. Dünyada eğitimi iyi olan zengin oluyor, güvenli oluyor ve huzurlu oluyor. Çocuklarımıza iyi eğitim verirsek kendi geleceğimizi daha sağlıklı oluştururuz. Kadıköy Belediyesi olarak başta çocuklarımız olmak üzere ilçede yaşayan her yaştan vatandaşa yaşam boyu destek sunuyoruz. Bu sezonun da öğlecilerimize başarılı bir sezon olmasını diliyorum. Tüm velilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN ÇABAMIZ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN”

Törenin son konuşmasını ise Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan yaptı. Özarslan, “Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren çok büyük yollar kat ettik. Bunda öğretmenlerimizin çok büyük emeği var.  Öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.  Bütün çabamız öğrenciler için, bunu aklımızda tutmalıyız. Öğrencilerden istediğimiz belli bir hedeflerinin olması ve disiplinli olmaları. Öğretmenlerden  isteğimiz ise öğrencilerimizin merak duyusunu şahlandırmaları. Onların duygularının önünü açmalılar. Bunu gerçekleştirmek için karakterlerin  gelişmelerini sağlamalılar. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızı güçlü ve karakteri olan bireyler olarak yetişmelerini sağlamalılar.  Çocuklarımız aynı zamanda yaşadığı toplumun değerlerine sahip olmalılar” dedi.

Kutlama etkinliği, öğrencilerin okuduğu şiirler ve ikinci sınıf öğrencilerinin sergilediği halk oyunları performansıyla tamamlandı.  Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan öğrencilerle beraber ilk ders zilini çaldı.


ARŞİV