Vergi affı için başvurular başladı

Kadıköy Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Serpil Küçükkeskin Çağlar, gecikmiş vergilerin faizlerine af, birikmiş borçlara da ödeme kolaylığı getiren yasadan yararlanmak için son tarihin 2 Mayıs 2011...

23 Mart 2011 - 11:55

Kadıköy Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Serpil Küçükkeskin Çağlar, gecikmiş vergilerin faizlerine af, birikmiş borçlara da ödeme kolaylığı getiren yasadan yararlanmak için son tarihin 2 Mayıs 2011 olduğunu belirtti. 

 
Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen yasa paketinin, vergi ödemeleriyle ilgili yeni düzenlemeler içeren ve gecikmiş vergilerin faizlerine af getiren 6111 sayılı kanun maddesi uygulamaya girdi.
Kanun, vadesi geçmiş, uzun zamandır ödemesi yapılmamış ya da beyan edilmemiş olan vergilere (emlak, çevre temizlik, ilan reklam, eğlence, işgaliye harcı)
ödeme kolaylığı getiriyor. Buna göre eski borçların Tefe/Üfe oranında yeniden hesaplanarak, peşin ya da 6-9-12-18 taksitle ödenmesi mümkün. Kanun ayrıca beyanı yapılmayan vergiler için ödenmesi gereken cezayı da kaldırıyor. Özellikle işyeri sahiplerinin, vergi beyanında bulunmamışlarsa bu kanundan faydalanarak emlak, çevre temizlik, ilan reklam gibi beyanlarını belediyeye vermeleri tavsiye ediliyor.
Yasadan faydalanmak isteyen Kadıköylülerin, 2 Mayıs Pazartesi gününe dek Kadıköy Belediyesi'ne başvurmaları gerekiyor. Başvuru için www.kadikoy.bel.tr web adresindeki bir örneği bulunan dilekçenin doldurulup, belediyeye teslim edilerek, ödemenin yapılması yeterli. Mükellefler ayrıca Kadıköy Belediyesi'nin internet sitesinden, muhatap numaralarını girerek sorgulama da yapabiliyorlar. Kadıköylüler detaylı bilgi için Çağrı Merkezi'nin 444 55 22 numaralı telefonunu arayabilirler.










 


ARŞİV