Vergi ve zamlara Kadıköy'de mitingli protesto

Kadıköy’de biraraya gelen yaklaşık iki bin kişi, torba yasa, zam ve vergi politikalarına karşı düzenlenen mitingde ‘Torba yasa geri çekilsin, Zamlar geri alınsın’ dedi.

26 Ocak 2011 - 16:19

Kadıköy’de biraraya gelen yaklaşık iki bin kişi, torba yasa, zam ve vergi politikalarına karşı düzenlenen mitingde ‘Torba yasa geri çekilsin, Zamlar geri alınsın’ dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, 23 Ocak Pazar günü Kadıköy’de “Zam ve vergi soygununa son” sloganıyla bir miting düzenledi. Soğuk hava ve yağmura rağmen yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitinge Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş), Dokuma, Örme Boyama, Trikotaj ve Giysi İşçileri Sendikası (Tekstil-Sen), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Parti, KÖZ gazetesi ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) da pankartlarıyla katıldı.
Tepe Nautilus önünde biraraya gelen grup, Kadıköy meydanına doğru yürüyüşe geçti. Kadınların boş tencereler çaldığı yürüyüş sırasında sık sık “Ulaşım zamları geri alınsın”, “Torba yasa geri çekilsin”, “Savaşa değil emekçiye bütçe”, “UPS işçisi direnişin simgesi”, “Kadınlar zamlara isyan ediyor”, “Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği” sloganları atıldı.
Mitingde ilk konuşmayı ESP İstanbul İl Başkanı Hülya Gerçek yaptı. “Kriz, sermayedarları teğet geçti; emekçilerin yaşamlarında yıkım olarak sürüyor. 2,5 aylık Kübra bebek açlıktan ölüyor, bebeği için mama çalan bir anne bebeğiyle birlikte hapse atılıyor” diyen Gerçek, “Bütün bu zam ve vergi furyasına karşı işçiler sokakları ısıtıyor. Kafamızı nereye çevirsek işçiler direnişte. Herkesi daha fazla mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.

YÜKSEKDAĞ: ‘HER YIL 203 KİŞİ AÇLIKTAN ÖLÜYOR’

ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise “Bu memlekette, açlık bitti diyorlar. Aynı devletin istatistik kurumu her yıl 203 kişinin açlıktan öldüğünü söylüyor” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her gün daha fazla geleceksiz bırakma politikası, tüm halka kul olmayı dayatmakta: Onlar için Başbakan sultan, tüm Türkiye halkları kul durumunda.”
İstanbul SKM sözcüsü Hacer Elçin ise “Çocuklar ölürken Başbakan gözümüzün içine baka baka 3 çocuk diyor. Çocukları taşla mı besleyeceğiz? Taşla mı okutacağız?” diye konuştu; 20 Şubat’ta Ankara'da yapılacak olan SKM konferansına katılım çağrısında bulundu.
Mitinge; Dia-sa ve Atasay işçileri, Gökkuşağı Hareketi-Havayolu işçileri, İzmir Yenikapı Tiyatrosu, Kürecikliler Kültür ve Dayanışma Derneği Bağcılar şubesi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP), Kangal Dernekleri Federasyonu ve Divriği Kültür Derneği yöneticileri de katılım gösterdi. Mitingde sanatçılar Pınar Sağ, Nurettin Güleç ve Bandista grubu sahne aldı.

Haber: Semra ÇELEBİ
Fotoğraflar: ETHA
 


ARŞİV