Verginizi ödemeyi unutmayın!

Bu yılın Ocak ayı sonuna kadar işyerlerinin ilan ve reklam vergilerini, hafta sonu faaliyet gösteren işletmelerinin de hafta tatili harcını yatırmaları gerekiyor.

17 Ocak 2013 - 14:11
İşyeri sahipleri dikkat!
 
Bu yılın Ocak ayı sonuna kadar işyerlerinin ilan ve reklam vergilerini, hafta sonu faaliyet gösteren işletmelerinin de hafta tatili harcını yatırmaları gerekiyor. 
 
Kadıköy ilçesinde bulunan işyerlerinin ocak ayı içinde İlan ve Reklam Vergileri ile hafta sonu açık olan işyerlerinin Hafta Tatili Harcını yatırma süresi, 31Ocak 2013 tarihinde sona erecek. 2464 sayılı Belediye Gelirleri kanununda belirlenen ve süresi içinde beyan edilip ödenmesi gerekiyor. İlan reklam vergisi süresi içinde beyan edilmediği takdirde vergi zaiyii cezası oluşumuna neden oluyor. Bu da ödenecek verginin 2 katına kadar çıkmasına neden oluyor. Bu nedenle işletmelerin işyerlerine ait tabelalarının beyanlarını, süresi içinde vermeleri gerekiyor. İşletmelerde çoğunlukla vergi işlemleri için bir muhasebe sorumlusu çalışıyor. Bu sorumluların işletme sahiplerine vergi zayii oluşturmamaları için ilan reklam beyannamelerini belediyeye süresi içinde vermeleri gerkiyor. Bu konuda mali müşavirle büyük sorumluluk ve görev düşüyor.
Beyan verme ve ödeme işlemleri için Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa’da bulunan hizmet binası, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arası, 26-27 Ocak 2013 tarihinde de 09.00-16.00 saatleri arası hizmete açık olacak.
 
İNTERNETTEN BEYAN VE ÖDEME
İlan ve Reklam beyanınızı belediyeye gelmeden yapabilirsiniz.
-www.kadikoy.bel.tr adresinden “vergi ödemelerin”i seçip İlan reklam beyanınızı verebilirsiniz.
-Daha önceki yıllara ait beyanınızı yeni yıla aktarabilirsiniz.
-İlan ve Reklam vergi borcunuzu online ödeyebilirsiniz.
Ayrıca size en yakın olan, aşağıda isimleri yazılan bankaların bütün şubelerine de ödeme yapabilirsiniz: Denizbank, Finansbank, Halkbank, İngbank, TEB, Vakıflar Bankası.
-Telefon İle Ödeme - Çağrı Merkezi: 444 55 22
 
 
 
 
 
 
 

ARŞİV