Veteriner hekimler, meslektaşlarına sahip çıktı

İstanbul Veteriner Hekimleri Odası, meslektaşlarına yapılan saldırıyı, Erenköy’deki İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasıyla kınadı….

07 Şubat 2013 - 14:05
İstanbul Veteriner Hekimleri Odası, meslektaşlarına yapılan saldırıyı, Erenköy’deki İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasıyla kınadı….
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda çalışan veteriner hekim Mehmet Güçkan ile Fatih Köse’ye Pet shop mağazası denetimleri sırasında yapılan saldırı, 31 Ocak Perşembe günü Bağdat Caddesi Erenköy’deki İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasıyla kınandı.
İstanbul Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Oda’nın basın açıklamasını okudu. Prof. Dr. Arslan, yaptığı açıklamada, “Bu saldırı, meslektaşlarımızın şahsında mesleğimize yapılmıştır. Toplum sağlığı ve hayvan sağlığı konusunda veteriner hekimlerin yaptığı çalışmalar devam edecek, hekim olarak her türlü şiddete karşıyız ve bundan sonraki süreçte meslek örgütü olarak meslektaşlarımızın yanında olacağız. Meslektaşlarımızın bağlı olduğu sendika yöneticileri de saldırıyı kınadı. Basın açıklamasına Yönetim Kurulu Üyelerimiz, delegelerimiz, KHVHD (Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği), KLİVET (Klinisyen Veteriner Hekimleri Derneği) yöneticileri ile farklı kurumlarda çalışan çok sayıda meslektaşımız katılarak destek verdiler. Meslektaşlarımızın gösterdiği yüksek dayanışma bizi memnun etti. Bütün meslektaşlarımıza sonsuz teşekkür eder, dayanışmamızın artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.
Basın açıklamasından önce Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Arlan, Yönetim Kurulu Üyeleri Necati Bozkurt ile Özgür Şimşek,  saldırıya uğrayan meslektaşlarını makamlarında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Heyet ayrıca İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım Piral’ı da ziyaret ederek yaşanan süreçte verdiği destek için teşekkür etti. 

ARŞİV