WRI Türkiye’den bisiklet anketi

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Ağı, İstanbulluların bisiklet ulaşımına dair sorunlarını ve taleplerini inceleyebilmek için “Kent İçi Hareketlilikte Bisikletli Ulaşım Anketi”ni hazırladı

05 Ocak 2022 - 10:22

WRI Türkiye, İstanbul Derinlemesine Destek Bisiklet Projesi kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İstanbul Bisiklet Ana Planında yer alan 1050 kilometre bisiklet yolu hedefi doğrultusunda, İBB’ye altyapı ve iletişim alanlarında uygulamaya dönük uzmanlık desteği sağlayacak. Bu işbirliği kapsamında İstanbul’da yaşayan ya da yakın zamana kadar yaşamış kişileri hedefleyen "Kent İçi Hareketlilikte Bisikletli Ulaşım Anketi- 2021" çalışması hazırlandı.

WRI Türkiye'nin 2014 yılında “İstanbul’da Güvenli Bisiklet Yolları Tasarım Kılavuzu” referans alınarak hazırlanan bu anket ile İstanbul'da bisikletli ulaşım için bir öncesi ve sonrası çalışmasının da gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Ortalama 15 dakika süren ankette; yaş, cinsiyet, ekonomik durum, ulaşım alışkanlıklarına yönelik soruların yanı sıra bisiklet kullanımının önündeki engellere ve çözüm önerilerine dair sorular da yer alıyor.

Ankete katılmak için wrisehirler.org adresini ziyaret edebilirsiniz.


ARŞİV