Yabancı çocuklardan Türkçe şarkılar

İstanbul'da 15 Haziran'da başlayan 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler, Kadıköy Belediyesi'ni ziyaret etti. Azerbaycan'dan öğretmen...

20 Haziran 2011 - 14:09

İstanbul'da 15 Haziran'da başlayan 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler, Kadıköy Belediyesi'ni ziyaret etti. Azerbaycan'dan öğretmen Adem Altuntaş, Senegal'dan öğretmen Metin Keser ve FEM Dershaneleri Genel Müdürü Fahrettin Karagöz önderliğindeki öğrenci grubu, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile biraya geldi.
Ziyarete, Kamboçya'dan Kambo Keng, Endonezya'dan Nurul Djihram, Azerbaycan'dan Gafar Şamilov, Kazakistan'dan Asel Amirova, Türkmenistan'dan Şirin Zeynetdinova ve Arnavutluk'tan Iva Shtraza isimli 6 öğrenci katıldı. Öğrenciler, türküden Türk sanat müziğine dek geniş bir yelpazede Tükçe olarak müzik eserleri seslendirdiler. Başkan Selami Öztürk, “Kardeş ve uzak ülkelerden gelen bu çocuklarımızın bizim şarkılarımızı bu kadar güzel söylemesi büyük başarı. Bu şarkıları kusursuz icra etmeleri iyi bir eğitim aldıklarını gösteriyor. Kendilerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi. Başkan Öztürk daha sonra yabancı öğrencilere Türk bayrağı hediye etti.


 


ARŞİV