Yardımlar savaş mağdurları için

Türkiye’ye sığınan savaş mağdurlarına Kadıköylüler yardımlarıyla destek oldu

01 Ekim 2014 - 15:06
Mustafa SÜRMELİ

Kadıköy Belediyesi’nin Suriyeli savaş mağdurları için başlattığı yardım kampanyasına Kadıköylülerin ilgisi büyüktü. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırıları nedeniyle Kobani’den kaçarak Türkiye’ye sığınan ve sayıları her geçen gün artan savaş mağdurları için Kadıköy Belediyesi 25 Eylül'de yardım kampanyası başlatmıştı. Kampanya başlar başlamaz yardımlar gelmeye başladı. 2 Ekim Perşembe gününe kadar devam etmesi planlanan kampanyaya destek veren vatandaşlar yardımlarını; Kadıköy Belediyesi’nin Caddebostan, Barış Manço, Kozyatağı, Halis Kurtça Kültür Merkezleri ile Kadıköy Belediye Başkanlığı’na bıraktı.  

YARDIMLAR BAYRAMA BÖLGEDE OLACAK  İkinci el eşyanın kabul edilmediği yardım kampanyasında, belediye tarafından ihtiyaç listesi belirlendi. Yastık, kadın pedi, battaniye, bebek bezi, iç çamaşırı, mont, bot, çorap, ıslak mendil, resim defteri ve boya kalemi, kalıp el sabunu, mat gibi yardımların Kurban Bayramı'ndan önce Suruç’taki savaş mağdurlarına ulaştırılması için Kadıköy'deki yardım toplama merkezlerinde yoğun bir çalışma temposu var.

“KADIKÖY BUNU DA BAŞARIR”  Kadıköy’de 2 Ekim 2014 tarihine kadar Suriyeli savaş mağdurları için yardım toplanacak. Yardım malzemeleri, bölgeye gitmeden önce “Kadıköy’den Anadolu’ya Yardım Kampanyası” çalışmalarının 13 yıldır sürdüğü toplama merkezinde ayrıştırılıp paketleniyor. Yıllardır Anadolu'ya Yardım Kampanyası'na gönüllü katılan, bu yönüyle Kadıköylülerin sevgisini kazanan Gönül Ersan bu defa Suriyeli savaş mağdurları için çalışacaklarını söyledi. Yaklaşık 20 yıldır gönüllü çalışmalarının içinde yer aldığını, nerede ihtiyaç sahibi varsa onun yanında olmaya çalıştığını söyleyen "Kadıköy'ün Gönül Ablası" Gönül Ersan, 13 yıldan bu yana Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği yardım kampanyalarının değişmez figürlerinden. Kadıköy Belediyesi'nin, bugüne kadar Anadolu’nun pek çok yerine ilk günkü heyecanla Kadıköylülerin yardımlarını ulaştırdığını belirten Gönül Ersan, Kadıköylülerin hiçbir talebe duyarsız kalmadığını ifade etti. Kampanyaya ilginin giderek arttığını söyleyen Gönül Ersan: “Tahmin ediyorum bu işi de başaracağız. Kadıköylü duyarlıdır bu gibi konularda” diye konuşuyor.Gönül Ersan, Kadıköylülerin gönderdiği yardım malzemelerini özelliklerine göre ayırıp, düzenlediklerini ve gideceği yerin bilgilerinin yazılı olduğu paketlere yerleştirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını anlattı. Ersan, bugüne kadar Anadolu'nun pek çok yerinden çok sayıda teşekkür mektubu aldıklarını da belirterek, “Bir teşekkür, bir tatlı söz duymak tüm yorgunluklarımızı alıyor. Buradaki tüm gönüllü arkadaşlarımızla birlikte sevgimizi de gönderiyoruz Anadolu'nun dört bir yanına. Özellikle küçücük öğrencilerin büyük anlam ifade eden teşekkür mektupları karşısında yaşadığımız mutluluğu tarif etmem mümkün değil” diye konuştu.  


ARŞİV