Yarıyıl tatilinde eğlencenin adresi Kadıköy

Kadıköy Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocuklar için atölyelerden, tiyatroya, konserlerden, gösterilere birbirinden renkli etkinliklerle dolu bir şenlik hazırladı. Çocuklar ve onlarla birlikte ailelerinin de katılabileceği şenlik 21 Ocak – 5 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek

20 Ocak 2023 - 08:31

Kadıköy Belediyesi'nin “Çocuklar Yarıyıl Şenliğinde Buluşuyor” sloganıyla Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi, Caddebostan Kültür Merkezi ve Barış Manço Kültür Merkezi'nde 21 Ocak – 5 Şubat günleri arasında planladığı şenliklerde, çocuklar, yedi renkli etkinliklerle hem öğrenecek, hem de doyasıya eğlenecek.

KARİKATÜR, RESİM, DANS, FİLM…

Yarıyıl şenliğinde, her yaş grubu çocuk için birbirinden eğlenceli atölyeler, tiyatro oyunları, film gösterimleri ile dolu bir program yer alıyor. Çocuklar karikatür, dans, resim, heykel, tasarım, felsefe, kukla, kartondan ve keçeden oyuncak yapımı gibi atölyelerde bir yandan gönüllerince eğlenirken, bir yandan da öğrenmeye ne olduğunu, kime öğrenecek, neden ve ne zaman geçecek; Hayvanların ve robotların hakları olabilir mi sorularına cevap bulacaklar ve iklim krizinde sorumluluklarının ne olduğunu keşfedecekler. 

Şenlik atölyelerinin yanı sıra kısa animasyon filmleri, konserler ve illüzyon gösterileri gibi her günkü farklı gezilerle dolu bir program çocuklar için hazırlandı. Çocukların yaşıt sosyalleriyle iletişim kuracakları, merkezi ve kültürel alışverişlerde bulunacakları şenlik, Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nde “Kitaplarla Şarkı Söyle” atölyesiyle açılışını yapacak. Eğitmen Sezin Ekser'in uygulayacağı atölyede çocuk kitabı okuduktan sonra müzik aletleri ile kitap konuşması hakkında şarkıları söyleyip çalıştırlar çalacak.

ÇOCUKLAR İÇİN KİTAP GÜNLERİ

Kadıköy Belediyesi'nin çocuklarında kitap okuma alışkanlığı kazanma için hayata geçirme ve bu yıl dokuzuncusu ortaya çıkan Çocuk Kitap Günleri de şenlik kapsamında düzenleniyor. Kozyatağı Kültür Merkezi'nde 25 Ocak'ta başlayacak ve Türkiye'nin önde gelen birçok yayınevinin çocuk kitaplarıyla birlikte getireceği Çocuk Kitap Günleri 29 Ocak'a kadar devam edecek.

BİZİM ÇOCUKLAR DAŞENLİKTE

Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi Bizim Çocuklar Tiyatro Ekibi de şenlikte yerini alacak. Bizim Çocuklar Tiyatro ekibi, bugüne kadar Keloğlan, Pinokyo, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler gibi herkesçe bilinen masalları radyo tiyatrosu olarak seslendirdi ve oyunlar podcast olarak yayımlandı. Ayrıca oyunlarını sahnede sunan ekip romantik bir komedya olan Bir Yaz Gecesi Rüyası oyunuyla 9 yaş üstü tüm izleyicilerine keyifli bir seyir sunuyor. William Shakespeare'in eserini Can Yılmaz ve Uğur Cabiroğlu yönetiyor.

KÜTÜPHANEDE BULUŞACAKLAR

Yarıyıl şenliğinin bir başka adresi de Defne Park Çocuk Kütüphanesi olacak. Programında karikatür atölyelerinin yanı sıra kitap odaklı etkinliklerle konusunda uzman eğitmenler eşliğinde 4 – 12 yaş arası kitapsever her çocuk hem öğrenecek hem eğlenecek. Kontenjanla sınırlı ücretsiz etkinliklere katılmak için Defne Park Çocuk Kütüphanesi'nin web sayfasının kayıt yaptırması gerekiyor. 

KATILIM REZERVASYONLA

Yoğun talep nedeniyle ücretsiz olan etkinliklere katkı payı ile birlikte. İlgili kültür yükünün ait olduğu telefonlarından rezervasyon; Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nin ve Defne Park Çocuk Kütüphanesi'nden de kayıt yaptırılarak katılım sağlanabilir. Özel tiyatro gruplarının birbirinden renkli öğretici ve eğlendirici programlarına ise ise online bilet satış sayfalarından bilet temin ederek başarmak mümkün. Programa Kadıköy Belediyesi'nin web sayfasından ulaşım.

 


ARŞİV