Yas mumları yandı...

Yoğurtçu Parkı’nda buluşan Kadıköylüler, depremin yasını tutmak için mumlar yaktılar…

07 Mart 2023 - 11:05

Anne ve babasını Hatay depreminde yitiren, kent ve çevre hakları savunucusu Avukat Eren Can’ın mumlu anma çağrısı ses getirdi.

Can, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında bir yazı yayınlayarak, “Yıkımı ve ölümü gördük. Ve yanan gözlerimizle durduk enkazların başında. Aynı acıyı paylaştık ve aynı kederi hissettik. Bizler neşede değil kederde bir olduk. Sevdiklerimizin hatırasını bir miras gibi geleceği taşımak için Lütfen gözümüzü deprem bölgesinden çekmeyelim. Bütün bir toplum olarak bu yası tutalım. Bu çağrı hepimize, birbirimize ses olalım. Depremin 1. ay dönümü olan 6 Mart akşamından itibaren 10 gün boyunca hep beraber her akşam 21.00'da penceremizde bir mum yakalım.” çağrısında bulunmuştu. Bu çağrıya bazı siyasi partiler, sanatçılar ve vatandaşlar kulak verdi, mum yakma eylemi ülke geneline yayıldı, dün geceden itibaren evlerin penceresinde mumlar yandı.  

YOĞURTÇU PARKI’NDA DA MUMLAR YAKILDI

Mumların yakıldığı yerlerden biri de Kadıköy Yoğurtçu Parkı oldu. “Kederde ortaklaşalım” diyen Kadıköylüler de dün akşam saat 21.00’da Yoğurtçu Parkı’nda bir araya geldi. Aralarında depremzedeler ve bölgeden dönen arama-kurtarmacı gönüllülerin de bulunduğu bir grup, parkta sessizce buluşarak, mum yaktı. Depremzede 11 ilin isimlerinin yazıldığı siyah kartlar üzerine mumlar dikildi. 

 

ARŞİV