Yaşam koçu olabilir misiniz?

Merdivenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi, Caddebostan Kültür Merkezi’nde, Yaşam Koçu Eğitmeni Gaye Vildan Öztuna’nın katılımıyla “Yaşam Koçluğu ve NLP” konulu söyleşi gerçekleştirdi

11 Haziran 2015 - 15:50
 

Merdivenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi, Caddebostan Kültür Merkezi’nde, Yaşam Koçu Eğitmeni Gaye Vildan Öztuna’nın katılımıyla “Yaşam Koçluğu ve NLP” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide,  koçluk teknikleri ve NLP varsayımları ile kişilerin kendilerinin veya başkalarının hayatını nasıl değiştirebilecekleri anlatıldı. Öztuna şunları söyledi: “Yaşamın tüm alanlarında olduğu gibi denge ve ahenk için de başarı için önemlidir. Bu açıdan koçluk çalışmaları iş ve özel yaşam dengesini sağlamayı amaçlar. Birey iş ya da özel yaşamında, kişisel gelişiminde, koçluk çalışmaları ile farklı bakış acıları geliştirir, vizyonunu genişletir, daha esnek olmayı deneyimler ve yeniliklere uyum sağlama becerisini geliştirir, engellerin üstesinden gelir, karşısına çıkan fırsatların farkına varır ve çözüm odaklı bir şekilde hareket edebilme enerjisi bulur. NLP, kendi seçimlerini yapma özgürlüğü, insanları etkileme sanatıdır ve tıpkı koçluk gibi hayatımızı daha iyi hale getirebilmek için mükemmel teknikler barındırır.”
 

 
RESİM SERGİSİ

Merdivenköy Gönüllüevi’nin Resim Kursu Yıl Sonu Sergisi 14-21 Mayıs tarihleri arasında Halis Kurtça Kültür Merkezi Mihri Rasim Sergi Salonunda gerçekleşti. Kadıköy Halk Eğim Müdürlüğü öğretmenlerinden Fatma Öztürk’ün eğitmenliğindeki resim kursunda çalışmalarını sürdüren kursiyerlerin yağlı boya, pastel ve sulu boya tekniklerini kullanarak yaptıkları çalışmalardan oluşan “Renklerin Dili” adlı sergide kursiyerler, Soma’daki maden faciasını unutmadılar.  Sergideki Soma köşesi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

ARŞİV