Yaşam Vadisi çalışmaları sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 650 bin metrekare yeşil alanı kapsayan Kurbağalıdere Yaşam Vadisi projesi için çalışmalarını sürdürüyor

13 Mayıs 2022 - 02:30

Kente yeni bir yaşam kazandırmayı planlayan İBB, bu amaçla Kurbağalıdere’de başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Yoğurtçu Parkı’ndan Ümraniye Finanskent’e kadar uzanan bant Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye’yi içine alan 650 bin metrekare büyüklüğünde bir vadiden oluşacak. 

ÜÇ ETAPTAN OLUŞUYOR

Kurbağalıdere Yaşam Vadisi, üç etaptan oluşacak. İlk etabı Yoğurtçu Parkı’ndan Uzunçayır Kavşağı’na kadar giden kısmı kapsayacak. İkinci etap Uzunçayır’dan Yenisahra’ya, üçüncü etap da Yenisahra’dan Finanskent’e kadar olan kısmı kapsayacak. 

28 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ YOLU

Proje bittiğinde 650 bin metrekare yeşil alanın yanında 28 kilometre boyunca uzanan kesintisiz bir yürüyüş yolu,  yaklaşık 14 kilometrelik de bir bisiklet yolu yapılacak. 

İSTANBUL’U BİRBİRİNE BAĞLAYAN VADİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kurbağalıdere Yaşam Vadisi projesi hakkında şunları söylemişti: “Bisiklete binilebilen, Ataşehir’den bir insanın yürüyerek burada bulunan metro durağına erişebildiği ya da yine devamında koşarak Moda Sahili’ne inebildiği, İstanbul’u birbirine bağlayan vadiler şeklinde bu çalışmalarımızı sonuçlandıracağız.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kentin Anadolu yakasındaki su baskınlarını giderecek ve 14 kilometrelik "Ataşehir Kurbağalıdere Göztepe Kavşağı E 5 Geçişi Projesi" kapsamındaki çalışmaları şubat ayında yerinde incelemişti. İmamoğlu'na, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı eşlik etmişti. İmamoğlu ve Odabaşı, İSKİ Atık Su İnşaat Daire Başkanı Mahmut Kahraman ve İBB Park ve Bahçe Yeşil Alan Daire Başkanı Yasin Çağatay Seçkin'den proje ve çalışmalarda bilgi almıştı. 


ARŞİV