YAŞAMIN KENDİSİ BEYAZPERDEDE

Bazı hikâyeler hayata bakış açınızı kökten değiştirebilir! Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, belgesellerin gücünden faydalanarak yaşamı beyazperdeye taşıyor.

06 Kasım 2014 - 15:55
Bazı hikâyeler hayata bakış açınızı kökten değiştirebilir! Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, belgesellerin gücünden faydalanarak yaşamı beyazperdeye taşıyor.
 
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 7-8-9 Kasım’da İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bodrum, Çanakkale, Diyarbakır, Hopa, İzmir ve Trabzon’da eş zamanlı olarak gerçekleşecek.
SYFF her sene olduğu gibi izleyicisine ilham ve güç veren, sorunlar karşısında bir şeyler yapabileceğini hissettiren filmlerle dolu bir program sunuyor. Seçkisindeki 20 film ile gündemdeki olumsuz olayların bombardımanı sırasında bize ulaşmayan, dünyanın farklı köşelerinden çözüm barındıran gerçek hikâyelerle izleyiciyi harekete geçmeye teşvik ediyor.
11 şehre yayılan festival, İstanbul’un iki yakasında da izleyiciyle buluşacak. Avrupa’da Salt Galata, Salt Beyoğlu ve Pera Müzesi, Anadolu’da ise Caddebostan Kültür Merkezi, festivalin mekânları arasında yer alıyor.
SÖYLEŞİ DE VAR
Tamamen ücretsiz olan film gösterimlerinin ardından müzisyenler ve izleyiciyle sohbet etmek üzere davet edilen, Türkiye’de benzer konularda çalışmalar yürüten kişiler festival programını zenginleştirecek.
Sürdürülebilir bir yaşamın ancak çeşitlilikle mümkün olacağı bilinciyle toplumun her kesiminden katılımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen festival; çiftçileri, iş sahiplerini, şirket çalışanlarını, öğrencileri ve öğretmenleri, çocuğunun gelecekte yaşayacağı dünyadan endişeli ebeveynleri, akademisyenleri ve aktivistleri bu belgeselleri birlikte izlemeye davet ediyor.
Festivalde gösterilecek filmler ile salon ve seans programı için: surdurulebiliryasam.org

ARŞİV