Yaşanabilir bir kent için şenlikte buluştular

Özgürlük Parkı’nda düzenlenen ‘Yaşanabilir Bir Kent ve Demokrasi Şenliği’nde ‘İnsanca, yaşanabilir bir kentin mümkün ve hakkımız olduğuna’ dikkat çekildi.

08 Mayıs 2013 - 10:21
Özgürlük Parkı’nda düzenlenen ‘Yaşanabilir Bir Kent ve Demokrasi Şenliği’nde ‘İnsanca, yaşanabilir bir kentin mümkün ve hakkımız olduğuna’ dikkat çekildi.
 
Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), birçok sivil toplum örgütü ve Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle 5 Mayıs Pazar günü Özgürlük Parkı’nda “Yaşanabilir Bir Kent ve Demokrasi Şenliği” düzenledi. Saat 14.00’te başlayıp gece 22.00’ye kadar devam eden şenlikte Grup Marsis, Bandista, Keops, Domane Dersim, Simurg, Grup Anadolu, Serdar Kemal, Sol Majör, Balat Roman Derneği Çocuk Müzik Grubu şarkılar söyledi; Pir Sultan Abdal Derneği Kadıköy Şube Semah Ekibi ve Sis Halk Dansları Grubu dans gösterileri sundu; TAKSAV Defne Tiyatro Topluluğu ise oyunlarını sahneledi. Şenlik kapsamında bir de Türkiye Emek Hareketi Afişleri ve Karikatür sergisi açıldı. Ayrıca çocuklar için gün boyunca resim, kil, drama ve satranç atölyeleri düzenlendi.
Tamamen ücretsiz ve herkese açık olan şenlik TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yürütücülüğünde İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Çevre Komisyonu, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası işbirliğiyle gerçekleştirildi. Şenliğe Kadıköy Belediyesi, PSAKD Kadıköy Şubesi ve Sis Halk Dansları da destek verdi.
Kentsel dönüşüm adı altında İstanbul’un doğal, kültürel ve tarihi alanlarının imara açılmasıyla geri dönülmez bir yola girildiğini belirten TMMOB, bu şenlikle “İnsanca, yaşanabilir bir kentin mümkün ve hakkımız olduğuna” dikkat çekti.
 
 

ARŞİV