"Yaşasın Kadıköy, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti"

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı, Kadıköy’de Erol Evgin ve Evrencan Gündüz’ün konserleriyle coşkuyla kutlandı. Kalamış Atatürk Parkı’ndaki konserde konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “ Her türlü yasaklara, baskılara, kısıtlamalara rağmen Cumhuriyet’in, özgürlüğün, eşitliğin, kardeşliğin ve elbette sanatın tarafında olmaya devam edeceğiz” dedi.

31 Ağustos 2023 - 13:46

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle taçlandırdığı kahramanlık destanının 101’inci yılı, Kadıköy Belediyesi tarafından, Kalamış Atatürk Parkı’nda Türk pop müziğinin duayeni Erol Evgin ile Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndaki Kadıköylü müzisyen Evrencan Gündüz’ün konserleriyle büyük bir coşkuyla kutlandı. 

“BÜYÜK ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN”

Kalamış Atatürk Parkı’ndaki konserde konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Bugün sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için değil, bütün dünya halkları için tarihi bir öneme sahip. Tam 101 yıl önce boyunduruk altına girmeyi reddedip emperyalizme tarihindeki ilk mağlubiyetini yaşattık. Büyük zaferimiz hepimize kutlu olsun. Ebedi Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, büyük devrimcileri buradan tekrar minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

“KADIKÖY’DE HERKES EŞİTTİR”

Son dönemde  gündemde olan yasaklar ve kısıtlamalar hakkında da bir açıklama yapan Başkan Odabaşı sözlerine şöyle devam etti: “Burası Kadıköy. Burada kimsenin yediğine, giydiğine, içtiğine, yaşam şekline karışmayız. Burası başta gençlerin olmak üzere, bütün İstanbulluların kaçtığı bir özgürlük mekânı. Tekrar hatırlatalım; burası Kadıköy. Burası özgürlüğün, eşitliğin, kardeşliğin, dostluğun başkenti. Burada kimse kimseyi ötekileştirmez, burada kimse kimseyi ayrıştırmaz. Burada herkes eşittir”

Kadıköy’de herkesin birbirini kolladığını ve dayanıştığını vurgulayan Odabaşı, “Bunu en son 6 Şubat depreminde binlerce kişi Kadıköy Belediyesi’nden deprem bölgesine yardım gönderdiğinde omuz omuza, dostça, kardeşçe, dayanışarak, yaşayarak gösterdik” dedi. 

“KİMSE BURAYI BOYUNDURUK ALTINA ALAMAZ”

Odabaşı konuşmasına şöyle devam etti: “Kimse burayı boyunduruk altına alamaz, almaya kalkmasın. Kimse Kadıköy’e gelenlerin yaşam tarzına karışamaz. Kimse Kadıköy’e gelenlerin ne yediğine, ne içtiğine, nasıl davrandığına karışamaz. Burası özgürlüklerin başkenti Kadıköy.  Her türlü yasaklara, baskılara, kısıtlamalara rağmen Cumhuriyet’in, özgürlüğün, eşitliğin, kardeşliğin ve elbette sanatın tarafında olmaya devam edeceğiz. Yaşasın sanat, yaşasın özgürlük, yaşasın Kadıköy, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dedi.

“TARİHİN EN ÖNEMLİ ZAFERİ”

Türk pop müziğinin duayeni Erol Evgin konserinde dört neslin birlikte söylediği şarkılarını seslendirdi.  Konserine başlamadan önce 30 Ağustos’un tarihinin en önemli zaferi olduğunu vurgulayan Evgin şöyle konuştu: “30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi dünya halkları tarihinin en önemli meydan savaşlarının başında gelir. Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Paşa yönetiminde Türk ordusu ve milleti Anadolu’yu yeniden vatan yapmıştır. Büyük zaferin 101. yıldönümünde Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitler ve gaziler hepsini şükranla rahmetle minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun”. 

ÖZGÜRLÜK PARKI’NDA EVREN CAN GÜNDÜZ

Kadıköy’deki Zafer Bayramı coşkusunu arttıracak konserlerin ikinci durağı ise Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda Kadıköylü sanatçı Evrencan Gündüz’ün gerçekleştirdiği konser oldu. 30 Ağustos’ta Kadıköy’de olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Evrencan Gündüz “Kadıköy’de sizlerle beraber olmak ve bu özel günde sizlere müziğimizle eşlik etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

ARŞİV