Yaşlılardan çocuklara masallar

İsmail Hakkı Tonguç Çocuk Yuvası’nı ziyaret eden yaşlılar, miniklere hikâyeler okudular ve onlarla birlikte seramik yapmayı öğrendiler

20 Kasım 2015 - 10:49

Aysel KILIÇ
Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi ile İsmail Hakkı Tonguç Çocuk Yuvası, yaşlılar ve çocukları kaynaştırmak amacıyla ortaklaşa bir etkinlik düzenledi. 16 Kasım sabahı, yaşlılar, yuvaya gelerek çocuklarla birlikte zaman geçirdi. Kimi seramik atölyesinde çocuklarla birlikte hamurdan ağaçlar yaparak eğlendi; kimi de hikâyeleriyle çocukların dünyasına girdi… Bu buluşma hem yaşlıları hem de minikleri mutlu etti.
76 yaşındaki Gazi Keskin, çocuk yuvasına ilk kez gelmiş. “Birbirinden tatlı bu kadar çocuğu bir arada görmek beni mutlu etti” diyen Keskin’in akranı Kemal Akpınar da yuvada bulunmaktan memnun: “Çocuklar mutluluğun kaynağı. Umarım bundan böyle bu anları daha sık yaşarız.”

“BU BULUŞMA BİZİ MUTLU ETTİ”
Sosyal Yaşam Evi’nde seramik öğretmeni olan Nesrin Arslan da gelenler arasındaydı. Arslan, “Bugünkü seramik atölyemizi çocuklarla birlikte yapıyoruz. Bu çok keyifli bir iş” dedi.  Eğitimini çocuk gelişimi üzerine yapmasına rağmen, mesleğini yapamayan Fatma İşcanlı da heyecanlıydı: “İki torunum var. Ama ilk kez çocuklarla bir sınıfta buluşuyor olmanın heyecanı bambaşka.”
Saadet Toker, Ayla Can, Remziye Koçbıyık ve diğerleri... Yuvanın sıcaklığı hepsinin yüzünde tebessüm etti. Ayla Can, “Burayı çok sevdik, iyi ki gelmişiz. Çocukların mutluluğu bizi de mutlu etti. Umarım daha sık buluşma şansımız olur"  dedi.

ŞARKILARLA UĞURLADILAR
Çocuklar da en az yaşlılar kadar heyecanlıydı. 5 yaşındaki Öykü’nün “Onları çok sevdik, hep gelsinler”  sözleri misafirlerini duygulandırırken;  Ela, Burak, Naz ve diğer çocuklar da, dedeler ve ninelerle zaman geçirmenin keyifli olduğunu anlattılar.
İsmail Hakkı Tonguç Çocuk Yuvası Müdürü Gülderen Çebi, günümüzde, çocukların yaşlılardan uzak büyüdüğünü söyleyerek bir gerçeğe dikkat çekti: “Çocukluğumuzda büyüklerimizle iç içe yaşıyorduk. Onları tanıma, sevme şansımız vardı. Ama bugünkü çocuklar bundan mahrum kalıyor. Bu anlamda yaşlılarımızın buraya gelmesi çocuklarımız için güzel bir sürpriz oldu.”
Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi İdari Sorumlusu Ezgi Gürbüz de, “Çocuklarımız ve yaşlılarımızı seramik atölyesinde buluşturmanın keyifli olacağını düşündük. Öyle de oldu. Çok mutlu oldular… Özellikle yaşlıların buna ihtiyacı vardı” dedi.
Ziyaret, çocukların misafirlerine yaptıkları çiçekleri hediye etmesiyle sona erdi. Çocuklar, dedeler ve nineleri hep bir ağızdan söyledikleri şarkılarla uğurladılar.

 


ARŞİV