Yat limanı için 85 bin imza

Kalamış-Fenerbahçe Yat Limanı’nın imara açılması ile ilgili başlatılan imza kampanyasına 85 bin Kadıköylü imza attı. Bilirkişi heyeti de limanda incelemelerde bulundu

24 Mart 2016 - 14:25
Kadıköy Belediyesi’nin Kalamış-Fenerbahçe Yat Limanı’nın imara açılması ile ilgili Change. Org’da başlattığı imza kampanyasına Kadıköylülerin desteği sürüyor. Kampanyaya şu ana kadar 85 bin kişi katıldı.
Kadıköy Belediyesi’nin çağrı metni ise şöyle: “Bu plan, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nda yapılaşmanın önünü açacak. Sahile yapılacak otel ve ticaret alanı, sahilin Kadıköylüler ve halkın kullanımına kapatılması anlamına geliyor. Biz bu yanlıştan acilen dönülmesi için tüm yasal yollara başvuruyoruz. Ama biz bunu yaparken binlerce kişinin de bizim yanımızda olduğunu göstermemiz gerekiyor. Kalan sahillerimizi korumak, yapılaşmaya açılarak halkın elinden alınıp işletmelere verilmesini engellemek için Kadıköy Belediyesi’nin yanında olmanız dileğiyle.”

HEYET İNCELEMEDE BULUNDU
Kadıköy Belediyesi, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın yapılaşmasına izin verdiği ve 17 Mart 2015’te onayladığı yeni imar planına itiraz etmişti. Ancak Kadıköy Belediyesi’nin yaptığı itiraz reddedilmişti. Belediyenin konuyla ilgili Danıştay’a açtığı dava ise devam ediyor. Bilirkişi heyeti de Fenerbahçe-Kalamış Yat limanında keşif yaptı.

PLANDA NELER VAR?
Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nda yapılaşmanın önünü açan kararlar doğrultusunda 115 bin 469 metrekare büyüklüğü olan limana otopark hariç 15 bin metrekare inşaat alanı yapılması hedefleniyor. Bu alan yer altı otoparkı ile 35 bin 795 metrekareye kadar yükselecek. Karara göre, limana 7,5 metre yüksekliğinde (iki kat) “turizm tesis alanı” kurulabilecek. Karar doğrultusunda, yat limanı içinde istenirse 750’şer metrekarelik en az 10 farklı ticaret, turizm alanı ve otel inşaatı yapılabilecek. Bu plan, halen Kadıköylülerin liman içinde spor, bisiklet ve yürüyüş için kullandığı alanların imara açılması ve kıyıların halkın kullanımına kapatılması anlamına geliyor.

ARŞİV