Yat Limanı'na itiraz reddedildi

Kadıköy Belediyesi’nin Fenerbahçe-Kalamış sahilinin imara açılması planına yaptığı itiraz reddedildi. Kadıköy Belediyesi’nin Danıştay’da açtığı dava ise devam ediyor

04 Aralık 2015 - 10:09

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imara açılması Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 17 Mart 2015’te aldığı kararı ile onaylanmıştı. Kadıköy Belediyesi onaylanan yeni imar planına karşı Özelleştirme Yüksek Kurulu’na yasal itirazda bulundu ancak itiraz reddedildi. Kadıköy Belediyesi’nin Danıştay’da açtığı dava ise devam ediyor.

NEDEN İTİRAZ EDİLDİ?
Kadıköy Belediyesi, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan planın hayata geçmesi durumunda yapı, nüfus ve trafik yoğunluğunun artacağını belirterek, projeye neden itiraz edildiğini şu şekilde açıkladı: “Halkın kıyı kullanımı azalacak,  bölgenin karakteristik dokusu ve yat limanı alanının büyütülmesiyle deniz alanındaki çevre dengesi bozulacak, doğal su akımlarını ortadan kaldırmasıyla denizdeki oksijen oranı azalacak ve su sporları için yoğun olarak kullanılan alan küçülecek.”
Kalamış-Fener Caddesi mevkiinde bulunan iki adet yat limanı olan yerin toplam alanı 435 bin 128 metrekareyi buluyor. Liman, Türkiye’nin denizde bağlanma kapasitesi açısından en büyük yat limanı olma özelliği taşıyor ve toplam bin 500 yat bağlanıyor.

KAMPANYA DEVAM EDİYOR
Kadıköy Belediyesi’nin change.org’da başlattığı imza kampanyası da devam ediyor. “Fenerbahçe-Kalamış sahili imara açılıyor. Bu yanlıştan geri dönülsün!” başlığı ile başlatılan kampanyaya şu ana kadar 73 bin kişi katıldı.
İmza kampanyasına aşağıdaki linki kullanarak ulaşabilirsiniz: http://chn.ge/1TtORSo
Facebook için : http://on.fb.me/1QaUepL
Twitter için : http://bit.ly/1l4Ulb4

 

ARŞİV