Yaya geçişini engelleyen skuterler kaldırılıyor

Kadıköy Belediyesi ekipleri uygunsuz park edilen ve yaya geçişini engelleyen skuterleri toplamaya başladı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı "Yaya hakkını sonuna kadar koruyacağız" dedi

17 Ocak 2023 - 11:40

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy’de kaldırımlarda yayaların geçişini engelleyen elektrikli skuterlerin kaldırılması için geçen hafta şirketlere süre verildiğini açıklamıştı.  Konuyla ilgili dün basın toplantısı düzenleyen Odabaşı, “Bizim derdimiz Kadıköy’de herhangi bir ulaşım aracını yasaklamak değil. Bu araçları düzen altına almak istiyoruz. Bizim bir şeyi yasaklama yetkimiz de yok. Gün geçmiyor ki bu skuterler bir vatandaşımıza çarpıp yaralanmasına neden olmasın. Kaldırımlara yanlış park etmelerinden dolayı engelli arabası veya bebek arabası geçemiyor. Biz belediye olarak yayaların haklarını korumak istiyoruz. Böyle bir sorumluluğumuz var. Derdimiz Kadıköy’de yayaların kaldırımda rahatça yürümesini sağlayacak bütün önlemleri almak. Yaya hakkı öncelikli bir haktır. Kaldırımı işgal eden tüm skuterleri bugün yarın topladığımızı göreceksiniz, sözde kalmayacak. Depoya kaldıracağız, sahibi gelip müracaat edecek, mevzuat gereği cezasını kesip neyi toplamışsak onu vereceğiz. Kabahatler Kanunu’na göre ceza keseceğiz.” açıklamasında bulunmuştu.

 

SKUTERLER KALDIRILDI

Odabaşı’nın açıklamasının ardından bugün Kadıköy Belediyesi ekipleri uygunsuz park edilen ve yaya geçişini engelleyen skuterleri toplamaya başladı. Denetimlere bizzat katılan Odabaşı “Ekiplerimizle sabah itibarıyla skuter denetimlerimiz başladı. Uygunsuz park eden, yaya geçişini engelleyen skuterleri kaldırıyoruz. Yaya hakkını sonuna kadar koruyacağız." dedi.

Ekipler tarafından toplananan skuterler depolara kaldırılacak ve Kabahatler Kanunu'na göre ceza kesildikten sonra sahibine iade edilecek.

“İŞ BİRLİĞİNE AÇIĞIZ”

Elektrikli skuter paylaşım platformu Martı İleri Teknolojinin kurucusu Oğuz Alper Öktem de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Ulusal Mobilite Platformu’nun Kadıköy’deki skuter kullanımına ilişkin verilerini paylaşan Öktem, “Martı, Kadıköy’de doğmuş bir şirkettir. Yaya öncelikli belediye anlayışı konusunda destek vermeye ve iş birliğine her zaman açığız. Kadıköy’e hizmet etmek bizim için gururdur.” dedi.

 


ARŞİV