Yaz, cazla güzel…

İstanbul Caz Festivali’nin Kadıköy konserleri, sıcak yaz gecelerinde caz serinliği vadediyor

14 Temmuz 2016 - 16:06
Gökçe UYGUN
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali, 23. kez cazseverlerle buluşuyor. 27 Haziran’da başlayan ve 25 Temmuz’da sona erecek olan festival, bu yıl da cazın önde gelen isimlerini ve güncel müziğin yıldızlarını İstanbul’un farklı mekânlarında ağırlıyor.
20’nin üzerinde mekânda 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek olan festivalde yaklaşık 50 konser yapılacak. 19 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen festival, başta müziğin efsane ismi Nile Rodgers ve grubu Chic olmak üzere, aralarında Damon Albarn & Suriye Ulusal Arap Müziği Orkestrası, Kamasi Washington, Ernest Ranglin, Hugh Coltman, Joss Stone & Vintage Trouble ve Gregory Porter gibi caz, funk, dünya müziği, blues ve rock’ın farklı seslerini ağırlayacak.

ÜCRETSİZ CAZ
İstanbul’un Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı, Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi, Beykoz Kundura Fabrikası ile Bomontiada gibi birbirindenfakrlı meknalarında caz müziğni taşıyan festival kapsamında, Kadıköy’de de konserler oalcak. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de Kadıköy Belediyesi'nin desteğiyle ücretsiz olarak “Parklarda Caz” konserleri yapılacak. Fenerbahçe Khalkedon’da 17 Temmuz Pazar günü 17.00-23.30 saatleri arasındaki konser dizisinde, “Genç Caz” yarışmasının finalistleri olan 95th Jazz Ensemble, Ersin Özer Quartet, Geeva Flava, Hacettepe Jazz Band, Naimian Trio ve akustik sahnede Brassist sahnede olacak. Gecenin ağır topları ise New Yorklu swing grubu Hot Sardines ve ardından Danimarka’nın afrobeat ve caz dünyasına en son armağanı The KutiMangoes olacak.

GECE GECE GEZEREK CAZ
Kadıköy Moda’nın farklı mekânlarındaki “Gece Gezmesi” konserleriyle caz müziği şehrin birçok noktasına ulaşacak. Geçtiğimiz yıl ilki yapılan “Gece Gezmesi”, ikinci yılında daha da geniş bir program sunacak. 21 Temmuz Perşembe akşamı saat 18.00’de başlayacak konser maratonu gece 03.00’e dek sürecek. All Saints Moda Kilisesi, Arkaoda, Atölye & Kafe Hangart, Club Quartier,Dorock XL, Kadıköy Sahne, KargArt, Living Room, Moda Sahnesi, Noasis, Zor, The Badau ve Yeldeğirmeni Sanat olmak üzere 13 mekanda tam 32 konser yapılacak. www.caz.iksv.org/tr

 

ARŞİV