Yaz geceleri Türk Müziği nağmeleri ile serinliyor

Geçtiğimiz yıl Kadıköylülerin büyük ilgi gösterdiğ, Kadıköy Belediyesi’nin Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi ile birlikte organize ettiği ‘Türk Müziği Geceleri’ konserleri başladı.

18 Temmuz 2012 - 15:40
Geçtiğimiz yıl Kadıköylülerin büyük ilgi gösterdiğ, Kadıköy Belediyesi’nin Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi ile birlikte organize ettiği ‘Türk Müziği Geceleri’ konserleri başladı.
 
Kadıköy Belediyesi’nin Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi ile birlikte düzenlediği “Türk Müziği Geceleri” konserleri Fenerbahçe Parkı’nda başladı.
Geçtiğimiz yıl Kadıköylülerin büyük ilgi gösterdiği konserler, bu yıl da Temmuz ayında her salı akşamı Fenerbahçe Set Üstünde, ağustos ayında ise her çarşamba akşamı Selamiçeşme Özgürlük Parkı Anfi Tiyatrosunda akşamları 21.30’da gerçekleştirilecek.
 
Bu yılın ilk programı, 3 Temmuz Salı akşamı Moda Gönüllüleri evsahipliğinde, Kadıköy Belediyesi Nihavent Bayanlar TSM Topluluğu konseri  ile başladı. Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Müziği Korosu ses sanatçısı da olan Koro Şefi Recep Alper Çevirel’in yönettiği koroya, şefin yönettiği diğer korosu Ortaköy Gönül Dostları da katılarak karma bir koro oluşturuldu..
 
Gecede bir konuşma yapan Çevirel; “Türk müziğinin genç kuşaklar tarafından daha iyi bilinmesi ve yok olmaması için belediyelerin profesyonel etkinliklerinde de profesyonel TSM Konserlerine ağırlık vermesi gerekir. Bu anlamda Türk Müziğine desteklerinden dolayı Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’e teşekkür ederim” dedi.
 
Geceye yılların sanatçısı Salim Dündar da konuk olarak katıldı. İzleyenlerin ısrarını kırmayan Dündar, Türk Müziğinden örneklerin yanı sıra kendisi ile özdeşlemiş “Aynalar” şarkısını izleyicilerle birlikte okuyarak, geceye renk kattı. Ayrıca Şef Recep Alper Çevirel de solo eserler seslendirdi.
 
İkinci konser ise 10 Temmuz akşamı Zühtüpaşa Gönüllü Evinin ev sahipliğinde, Ümit Uluhan yönetiminde Kadıköy Belediyesi Dilbeste TSM Korosu Fenerbahçe Set Üstünde verildi.
 
Programın birinci bölümünde koro ve koristlerin sololarının ardından,  ikinci bölümde ise Ümit Uluhan Türk Müziğinin sevilen eserlerinden oluşan bir solo konser verdi.
 
İzleyicilerin de eserlere zaman zaman eşlik ettiği konserler büyük beğeni kazandı. Finalde Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu, sanatçıya Kadıköy Belediye Başkanı adına teşekkür çiçeği sundu.

ARŞİV