Yaz Okulu mezunlarını verdi

Kadıköy Belediyesi’nin verdiği destekle Suadiye Gönüllüleri’nin düzenlediği Yaz Okulu sona erdi. Çocuklar sertifikalarını, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’ndan aldı

04 Ağustos 2016 - 16:12
Kadıköy Belediyesi’nin verdiği destekle Suadiye Gönüllüleri’nin düzenlediği Yaz Okulu sona erdi. Çocuklar sertifikalarını, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’ndan aldı
 
Kaan DERTÜRK
Kadıköy Belediyesi Suadiye Gönüllüleri “Geleneksel 6. Yaz Okulu” projesinde bu yıl, Münevver Şefik Fergar ve İnönü İlköğretim okullarına kucak açtı. Suadiye Gönüllüleri’ne büyük katkısı olan ve geçtiğimiz süreçte de başkanlık görevini gerçekleştiren Ümit Ağan’ın altı yıl önce hayata geçirdiği proje, her sene yüzlerce çocuğun hem zihinsel hem de fiziksel gelişimine katkı sağlıyor.
Fikirtepeli 130 öğrenciyi eğitimde fırsat eşitliğine kavuşturan Yaz Okulu’nda, çocuklar bir ay boyunca farklı branşlarda eğitim gördü. Öğrencilerin bireysel yeteneklerini geliştiren Yaz Okulu’nda: İngilizce, drama, müzik, el sanatları, spor, satranç ve yemek eğitimi alanlarında yoğun bir öğrenim süreci gerçekleştirildi. Derslere 10-12 yaş aralığındaki öğrencilerin katıldığı Yaz Okulu’nda, eğitimler uzman öğretmenler tarafından verildi.
Yaz Okulu maratonu, 28 Temmuz Perşembe günü Saat 17.00’de büyük bir kapanış töreniyle son buldu. Öğrenciler, eğitim görmüş oldukları dans, ritim ve drama alanında gösteri sergiledi. Seyircilerin arasında Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çetinkaya, Kadıköy Belediyesi Meclisi Üyeleri ve Suadiye Gönüllüleri yönetimi de vardı. Kapanış töreni, öğrencilerden oluşan koronun söylediği şarkılar ile son buldu.

 “MUTLULUK VERİYOR”
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, öğrencilerin erken yaşta sanat ve sporla tanışmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, “Tüm bu çalışmaları gönüllülerimiz ile birlikte yapmak bizlere mutluluk veriyor. Sizler, ülkenin geleceklerisiniz. Sizlerin iyi eğitim görüp, hayatınızda başarılı olmanız bizim en büyük arzumuzdur. Donanımlı gençlerin yetişmesiyle birlikte ülkemiz, daha mutlu ve huzurlu olacaktır. Velilerimizin gülen yüzlerini görmek bizlere de güç veriyor. Gönüllülerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve birbirinden güzel gençlere teşekkür ediyorum. Yapacağımız her çalışmada birlikte olup, daha güzel şeyler başaracağımıza inanıyorum.” dedi.

ÖĞRENCİLERE HEDİYELER
Yaklaşık bir buçuk saat süren tören, öğrencilere Yaz Okulu’ndan mezun olduklarını belirten sertifikaların verilmesinin ardından tamamlanmış oldu. Sertifikaların, Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Başkan Yardımcısı Mustafa Çetinkaya tarafından verildiği törende, öğrenciler birbirinden güzel hediyelerin sahibi de oldu. Her öğrenciye özel hazırlanan hediyelerde futbol topu, şapka ve tişört vardı.

“GÜVENLE TESLİM EDİYORUM”
Sertifika töreninin ardından velilere hem Yaz Okulu’nu hem de izledikleri gösterilerle ilgili düşüncelerini sorduk. Münevver Şefik Fergar İlköğretim Okulu’nda dördüncü sınıfta eğitim gören Sami Efe Balta’nın annesi Fatma Balta, Yaz Okulu hakkında gazetemize şunları söyledi: “Çocuğum bir aylık eğitim aldı. Açıkçası bu kadarını beklemiyordum. Bugün sergiledikleri görsel şölen için sanki yıllardan beri çalışıyorlarmış gibi ustaca sahne aldılar. Kendi çocuğumu sahnede görmek oldukça gurur vericiydi. Çocuklarının iyi olmasında eğitmenlerin de payı çok büyük. Bu gösteri yetenekli çocukların, uzman eğitmenler ile çalışırsa ortaya neler çıkacağının kanıtı oldu. Çocuğumun, yazın evde kalmasını istemiyordum fakat güvenle teslim edecek bir yer de bulamıyordum. Projenin arkasında Kadıköy Belediyesi’nin olduğunu görünce evladımı güvenle teslim ettim. Gösteriyi izledikten sonra iyi ki teslim etmişim diyorum.”

“HER ŞEY MÜKEMMELDİ”
Çocuğunun, yaz tatilini dolu dolu geçirmesini isteyen Nurcan Bedir, yapılan çalışmalardan son derece memnun olduğunu söyleyerek, “Her şey mükemmeldi. Bu gösteriyi izleyen tek bir kişi bile kötü yorum yapamaz. Katkılarından dolayı Kadıköy Belediye Başkanımıza, Suadiye Gönüllüleri’ne ve emeği geçen her eğitmene teşekkür ediyoruz. Burada çocuklarımızın ve eğitmenlerimizin ciddi bir emeği var. Diğer birçok veli ile konuşma fırsatı buldum. Hepsi yapılan bu çalışmalardan fazlasıyla mutlu. Veliler olarak ortak isteğimiz bu etkinliklerin hiçbir zaman son bulmaması, çoğalarak devam etmesi.” dedi.

“DEVAMINI İSTİYORUZ”
“Yaz Okulu’nun devamını istiyoruz” diyen Songül Savran, mutluluğunu dile getirerek, “Bu kadar memnun olacağımı düşünmezdim. Çocuğunuzu sahnede izlemek bambaşka bir duyguymuş. Bu duyguyu bizlere yaşattığı için belediyemize teşekkür ederiz. Bir aylık bir süre böyle yetenekli çocuklar için az bile kalıyor. Bu tarz etkinliklerin muhakkak devamı gelmeli. Kızım da çok mutlu oldu. Normalde dışarıya çıkmayı seven bir çocuk değil ama Yaz Okulu’na severek ve isteyerek geldi. Hem veliyi hem de öğrenciyi memnun eden çalışmalar günümüzde neredeyse yok gibi. Artık belediyemizin ve gönüllülerin yapacağı her çalışmayı sıkı bir şekilde takip edeceğim.” şeklinde konuştu.

ARŞİV