Yaz spor okullarına büyük ilgi

İstanbullular okullar kapanır kapanmaz çocuklarını yaz okullarına getirdi.

18 Temmuz 2014 - 08:06
 İstanbullular okullar kapanır kapanmaz çocuklarını yaz okullarına getirdi. 24 ilçede, 24 farklı branşta, 5-18 yaş arasındaki çocuk ve gençler ücretsiz olarak spor yapmanın keyfini yaşıyor.
 

 

Mustafa SÜRMELİ
 
İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları, 12 bin 601 çocuk ve gencin katılımıyla devam ediyor. 24 ilçede, 24 farklı branşta, 5-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlere ücretsiz olarak hizmet veren spor okulları bu sene de kapılarını açtı. Özellikle ilköğretim çağındaki çocukların tatile girdiği yaz aylarında serbest zamanlarını uzman antrenörler nezaretinde düzenli ve en iyi şekilde değerlendirme imkanı buluyor. Yaz spor okullarına şimdiye kadar 12 bin 601 çocuk ve genç kayıt yaptırdı.
Yaz Spor Okulları, sağlıklı bir ortamda, alanında uzman antrenörler eşliğinde yapılan çalışmalar ile tüm hızıyla devam ederken,  çocukların fiziksel, zihinsel, psikolojik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlıyor.
İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, 24 farklı branşta yaz spor okullarını açtıklarını kaydederek, yaz spor okullarına yoğun bir ilginin olduğunu söyledi.
Çalışmaların bir aile ortamında devam ettiğini ifade eden Koç, yaz spor okulları kapsamında engelli sporcuları da unutmadıklarını belirtti. Gençlik Koç, 24 farklı branşa ek olarak 4 engelli branşını da Yaz Spor Okulları kapsamına dahil ettiklerinin altını çizdi. Koç, “Ailelerin de çocuklarını spora yönlendirmede daha duyarlı hale gelmeleri bizi sevindiriyor. Ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla getirebilecekleri özelliklere sahip okullarımızda spor yapanların arasından, yarının şampiyonları olabilecek kabiliyette çocuklarımızın çıkacağına inanıyorum” dedi.

 

 


ARŞİV