Yazarlar haykırdı: ‘Şiddeti ben doğurmadım'

Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi yazarlar, son zamanlarda artan kadına yönelik şiddete ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

14 Aralık 2011 - 16:55

Kadıköy İskelesi’nde toplanan özellikle kadın yazarlardan oluşan topluluk, bu toplumsal yaraya dikkat çekmek için ilginç bir eyleme imza attı. Kadın yazarlar, şiddete uğramış kadın görüntüsü verilen makyajlı yüzleriyle ve gelinlikli bir çocuk gelinle, “Şiddeti Ben Doğurmadım” pankartını açarak Kadıköy İskelesi’nden vapura bindiler. Vapurda sendikanın bu konudaki sonuç bildirgesini ve basın açıklamasını dağıtan yazarlar, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştılar. Galatasaray Lisesi’nin önünde basın açıklaması yapan sendikalı yazarlar, “Şiddeti ben doğurmadım”, “Acı çiçek açmaz”, “Acıyı bal eylemeyelim”, “Kadın intiharı cinayettir” gibi sloganlarla Taksim Meydanı’na yürüdüler. Meydanda Nâzım Hikmet, Melih Cevdet Anday gibi şairlerin kadın temalı şiirlerini okudular. 

TYS, kadına yönelik şiddete karşı eylemlerine, 27 Aralık’ta Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi’nde kadın yazarlarının konuşmacı olarak katılacağı bir panelle devam edecek. Öte yandan da İstanbul’un iki yakasında gecekondu mahallelerinde halkla “alan çalışmaları” yapan TYS’li kadın yazarlar, çalışma ve eylem sonuçlarını düzenleyecekleri bir geceyle kamuoyuyla paylaşacak. Sendikalı yazarlar, daha sonra talep ve önerilerini Meclis’e taşıyacak.

ARŞİV