Yazarlar sesleri ile karanlığa IŞIK TUTUYOR

Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin başlattığı ‘Yazarların Sesinden’ projesi kapsamında Yazar ve Ressam Bedri Baykam, ‘CHE Küba ve Binyılın Son Süvarisi’ kitabını görme engelliler için okudu.

04 Temmuz 2011 - 13:34


Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi çercevesinde nisan ayı sonu itibariyle başlattığı “Yazarların Sesinden” projesi kapsamında Yazar ve Ressam Bedri Baykam, görme engelliler için “CHE Küba ve Binyılın Son Süvarisi” kitabını okudu. “Doğrusunu söylemek gerekirse bir kitabı okumak çok kolay bir şey değil” diyen Bedri Baykam, “Değerli bir girişim o yüzden Kadıköy Belediyesini ve Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’ni bu girişiminden dolayı kutluyorum. Umarım çok sayıda engelli dinleyiciye ulaşır. Eğer ulaşırsa projeye katkı sunan kişileri de mutlu eder” diye konuştu.

DAHA FAZLA YAZAR DESTEK SUNMALI

Baykam, “Daha fazla yazarımız birkaç gününü ayırıp, bir kitap okursa hem kendi seslerini ölümsüz kılmış hem de böyle bir projeye katkı sunmuş olacaklar. Bu da çok güzel olur” dedi. Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde sosyal çalışmacı olarak görev yapan Meyse Yılmaz Budaklı ise, “Nisan sonu itibariyle başlattığımız ‘Yazarların Sesinden’ projesi kapsamında yazarlara kendi eserlerini seslendirmeleri için teklif sunuyoruz. Hakan Günday, Zafer Yalçınpınar, Özlem Özyurt, Nehir Tınaz kitap okuyarak projeye katkı sunan yazarlar arasında yer alıyor. Projeyi devam ettirmek ve geliştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Seyhan KALKAN VAYİÇ


ARŞİV