Yazı renklerle dile geliyor…

Gazeteci- Yazar Bekir Coşkun’un köşe yazıları, bir sergiye dönüştü. Ressam Hasan Rastgeldi’nin fırçasıyla buluşan Coşkun’un kelimeleri, ‘Yazının Rengi’sergisinde sanatseverlerle buluşacak.

28 Aralık 2011 - 10:53

Gazeteci- Yazar Bekir Coşkun’un köşe yazıları, bir sergiye dönüştü. Ressam Hasan Rastgeldi’nin fırçasıyla buluşan Coşkun’un kelimeleri, ‘Yazının Rengi’sergisinde sanatseverlerle buluşacak.

Türkiye’nin en çok okunan köşe yazarlarından Bekir Coşkun ve uluslararası başarılara imza atmış ressam Hasan Rastgeldi ortak bir projede biraraya geliyor.İki yaratıcı, duyarlı, yaşadığı coğrafyaya, insana ve doğaya sahip çıkan isim, kalem ve fırçanın birlikteliğiyle oluşturdukları yeni evreni, izleyenlerle paylaşacak.
Bu kez ilhamını yazılardan aldığını söyleyen Hasan Rastgeldi, Bekir Coşkun’un kaleme aldığı 22 ayrı temayı resimlediğini belirtiyor. “Bekir ve ben, iki kuzen, birimiz yazdık birimiz çizdik, Yazının Rengi’ni yarattık” diyen Rastgeldi, resmin yazının, yazının da resmin etkisini güçlendirdiğini ifade ediyor.
Akrabalık bağlarını sağlam bir dostluğa dönüştüren iki ismin imzasını taşıyan sergide, kelime ve renklerin birlikteliğiyle hem eski bir arkadaşlığın hem de güncel toplumsal gelişmelerin etkileyici bir öyküsü anlatılıyor. Bekir Coşkun’un yaşama sevinci, coşku ve hüzün barındıran; eleştiren, isyan eden ve kaybolan değerlere sahip çıkan yazıları, Hasan Rastgeldi’nin tuvalinde bedenlenip görsel anlatılara dönüşüyor.
“Yazının Rengi” Sergisi, 7 Ocak Cumartesi günü, iki ustanın ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün katılımıyla Caddebostan Kültür Merkezi’nde açılacak. Sergi, 17 Ocak’a kadar CKM Girişi Katı’nda görülebilecek.
 
COŞKUN OKURLARIYLA BULUŞUYOR
 
Sergi açılışıyla aynı gün, yani 7 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te CKM Büyük Salon’da gazeteci-yazar Bekir Coşkun’un bir söyleşisi de olacak. Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi’nin düzenlediği söyleşide Coşkun “Atatürk’ün Kızları” başlıklı söyleşisinin ardından, okurları için kitaplarını imzalayacak.

ARŞİV