Yazın saç bakımına dikkat!

Havaların ısındığı, yaza hazırlandığımız bugünlerde saçlarımıza da özen göstermemiz gerekiyor.

19 Nisan 2012 - 15:18

Yaz aylarında saçlarımızın bakımına daha fazla önem vermek gerekir. Çünkü, güneş ve suyun keyfini çıkartırken saçlarımıza da gerekli özeni göstermeliyiz. Klorlu ve sıcak su saçımızı olumsuz biçimde etkiliyor; saçlarımız yıpranıyor, matlaşıyor ve kırılıyor.

Konuyla ilgili olarak önerilerde bulunan kuaför Berk Gerehan, yazın saçların kış aylarında ürettiği “seramik” denilen maddeyi üretmediğini, bu maddenin saçın parlaklığını ve kuvvetini destekleyen bir madde olduğu için yazın saçların korunmasız kaldığını belirtiyor. Berk, “Vücudumuzun üretmediği bu maddeyi dışardan takviye edebilmemiz için yaz serisi adı altında kozmetik ürünlerden faydalanmak mümkün. Bu ürünler deniz ve havuz suyuna karşı dayanıklı olduğu için boyalı saçlarda da renklerin akmasını geciktiriyor ve koruyor” diyor.
YAZA ÖZEL BAKIM ÖNERİLERİ
Berk Gerehan yaza özel bakım önerileri de şöyle:
* Boyalı, permalı saçların yaz bakımına ihtiyaç duyduğunu unutmayın.
* Kullanacağınız ürünlerin güneş korumalı olmasına dikkat edin.
* Saçınıza nem verecek bakım maskeleri uygulayın. Böylece saçınızdaki kuruluğu ve yıpranmayı önleyerek canlı, parlak bir görünüm kazanabilirsiniz.
* Saçınızı deniz tuzu ve klordan tamamen arındırmak için çok iyi durulayın.
 
* Yıkadığınız saçlarınızı doğal kurumaya bırakmak için yaz ayları en güzel fırsattır. Böylece saç kurutma makinesinin olumsuz etkilerinden de kurtulmuş olacaksınız.
 
* Saçlarımızı sıcak suyla yıkamayın, yaz ve kış ılık su tercih edin.
* Saçınızı masaj yaparmış gibi şampuanlayın. Diplere baskı yaparsanız yağlanmaya neden olursunuz.
* Saçınıza özel şampuan tercih edin.
* Perma, renk açma, röfle, balyaj gibi uygulamalar saçı yıpratır, saçın yapısını kimyasal olarak değiştirir ve zayıflatır. Maşa ve düzleştirici gibi saça ısıyla şekil veren cihazlar da saça zarar verir. Çoğu zaman saç kırılmasına neden olabilir. Bu işlemlerden biri ya da birkaçı uygulandığında muhakkak profosyonel bakım yöntemleriyle saç ve saç kökleri desteklenmelidir.
SAÇ UZATMAK DÖKÜLMEYİ ARTTIRIR MI?
Dökülmelerin asıl sebebi genetik yapılar olduğu için saçın uzun ya da kısa olması sonucu pek değiştirmez. Dökülme, hormonların saç köklerindeki alıgılayıcılara bağlanması ve onların zaman içerisinde kökü zayıflatarak önce cılız saçların ortaya çıkması zaman içinde tamamen köksüzleşerek hiç çıkmamasıdır.
Saçın uzun yada kısa olması herhangi bir etken değil fakat ince telli saçlarda uzatma süresinde saçlar uçlara doğru daha çok incelmeye başladığı için kırılmalar, kopmalar meydana gelir. Bu da bize saçların döküldüğü hissi uyandırır. Bunu önlemek için ortalama 2 ayda bir incelmeye başlayan kısımları kestirip düzelterek sağlıklı bir saç uzatma gerçekleştirilebilir.
Yasemin ÖZGÜNEŞ

ARŞİV